Blana iepurelui meu cade: cauze și tratament

Naparlirea normală a iepurilor

Blana iepurelui meu cade este un proces natural care face parte din ciclul de creștere și înlocuire a blănii iepurești. În timp ce naparlirea excesivă a iepurilor poate indica o problemă de sănătate, naparlirea normală este un proces esențial pentru menținerea sănătății și a aspectului general al iepurelui tău.

Procesul natural de naparlire

Naparlirea este un proces în care blănița veche este înlocuită treptat de blănița nouă. Acest lucru se întâmplă de două ori pe an, o dată în primăvară și o dată la începutul toamnei. Pe măsură ce iepurele se pregătește pentru schimbarea anotimpurilor, blana veche cade pentru a face loc blănii noi, mai groase și mai calde pentru iarna sau mai subțiri pentru vara.

Cum să gestionați naparlirea normală

Pentru a gestiona naparlirea uniformă a blanitei este important să periați regulat iepurele pentru a elimina blana veche și a preveni formarea de noduri sau matrețe. De asemenea, asigurați-vă că iepurele are o dietă echilibrată și o igienă corespunzătoare pentru a menține un ciclu sănătos de creștere a blănii.

Boala parazitară a viermelui inelar

O altă cauză a blanei iepurelui meu care cade poate fi boala parazitară a viermelui inelar. Această afecțiune este cauzată de un parazit numit Cheyletiella, care poate provoca mâncărime, iritații și oboseală la iepuri. Pentru a trata această afecțiune este necesar să luați legătura cu un medic veterinar specializat pentru a obține un diagnostic precis și un tratament adecvat.

Umiditatea gâtului de la apa băută din castron

Un alt factor care poate influența naparlirea iepurelui meu este umiditatea gâtului cauzată de apa băută din castron. Dacă apa este prea adâncă sau este stătută, iepurele își poate scufunda bărbia în timp ce bea, ceea ce poate duce la umezeală și iritații ale pielii. Pentru a preveni această problemă, asigurați-vă că iepurele are mereu acces la apă proaspătă și că vasul de apă este curățat și reumplut zilnic.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cum să previi căderea blănii iepurelui tău și să gestionezi naparlirea. Alege ce e mai bun pentru iepurașul tău!
Scroll to Top