Principalele simptome ale bolilor de piele la pisici

Simptome generale

Boli de piele la pisici pot fi identificate printr-o serie de simptome. Unele dintre acestea sunt comune multor afecțiuni de piele, dar altele sunt specifice anumitor probleme dermatologice. În general, simptomele generale includ:

Mâncărime excesivă

Mâncărimea excesivă este unul dintre primele semne ale unei posibile afecțiuni de piele. Pisica se poate scărpină excesiv sau se poate linge obsesiv, ceea ce poate duce la iritații suplimentare.

Pierderea părului

O altă manifestare comună a bolilor de piele este pierderea excesivă a părului. Acest lucru poate fi observat prin apariția de pete chelioase pe pielea pisicii sau prin ghemotoace anormale de păr.

Simptome specifice

Pentru identificarea unor afecțiuni mai specifice, iată câteva simptome la care să fiți atenți:

Inflamații

Pielea inflamată poate indica o varietate de probleme, de la alergii până la infecții sau alte afecțiuni dermatologice. Este important să observați dacă pielea pisicii dvs. prezintă semne de inflamație.

Alopecie (cădere anormală a părului)

Alopecia este un alt simptom de îngrijorare și poate indica probleme hormonale, infecții fungice sau alte afecțiuni dermatologice.

Infecții fungice

Infecțiile fungice pot cauza mâncărime, roșeață și descuamare a pielii pisicii. Ele pot apărea sub formă de pete chelioase sau cruste mici pe piele.

Probleme hormonale

Anumite afecțiuni de piele la pisici pot fi cauzate de dezechilibre hormonale. Acestea pot duce la pierderea părului, inflamații și alte simptome dermatologice.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă simptomele bolilor de piele la pisici și cum să le tratezi. Protejează-ți pisica de afecțiunile pielii!
Scroll to Top