Câinele meu se plimbă de parcă ar fi beat – 6 obiceiuri bizare

Cauze posibile ale comportamentului ciudat al câinelui tău

Câinele meu se plimbă de parcă ar fi beat, iar acest comportament ciudat poate fi cauzat de diverse afecțiuni. Este important să înțelegem că, asemenea oamenilor, și câinii pot suferi de diferite afecțiuni medicale care să le afecteze comportamentul. Iată câteva posibile cauze ale acestui comportament:

Ataxie vestibulară

Ataxia vestibulară este o afecțiune care afectează sistemul vestibular al câinelui, care este responsabil pentru echilibru și coordonare. Câinii afectați de ataxie vestibulară pot avea dificultăți în menținerea echilibrului, ceea ce îi poate face să pară că se plimbă ciudat sau chiar beat.

Intoxicații

Intoxicațiile pot fi o cauză comună a comportamentului ciudat al câinilor. Substanțele toxice precum plantele otrăvitoare, substanțele de curățare sau chiar anumite alimente pot determina câinele să aibă simptome de ebrietate.

Accidente vasculare cerebrale

Accidentele vasculare cerebrale pot afecta și câinii, determinând tulburări de mers, echilibru și coordonare. Aceste simptome pot fi interpretate ca fiind asemănătoare cu cele ale unei persoane aflate sub influența alcoolului.

Mielopatia degenerativă (Radiculomielopatie degenerativă canină sau CDRM)

Această afecțiune progresivă a măduvei spinării poate afecta capacitatea câinelui de a se deplasa corespunzător, dând senzația că animalul se plimbă de parcă ar fi beat.

Simptome ale afecțiunilor vestibulare la câini

Simptomele afecțiunilor vestibulare la câini pot include: perturbare bruscă, neprogresivă a echilibrului, dificultăți de băut din cauza amețelilor, slăbiciune și incapacitatea de a merge, confuzie și instabilitate.

Când să mergi la veterinar dacă câinele tău are simptome de ebrietate

Dacă observi că câinele tău se comportă ca și cum ar fi beat, este important să consulți un veterinar în cel mai scurt timp posibil. Aceste simptome ar putea fi cauzate de afecțiuni grave care necesită tratament medical prompt. Numai un medic veterinar poate stabili diagnosticul corect și poate recomanda tratamentul potrivit pentru câinele tău.

Sfat
ExpertAnimal
Articol despre comportamentul ciudat al câinelui tău. Cauze posibile și simptome ale afecțiunilor vestibulare. Află când să mergi la veterinar.
Scroll to Top