Câinele meu tremură și respiră repede.

Dacă un câine respiră scurt și rapid, probabil că se datorează activității fizice intense sau din cauză că se simte foarte cald în mediul înconjurător. Câinii gâfâie pentru a-și regla temperatura corpului, ceea ce implică o dinamică fiziologică importantă. Cu toate acestea, respirația ciudată la câini poate fi legată și de cauze patologice, așa cum vom vedea în paragrafele următoare.

Deshidratarea, complicațiile pulmonare, problemele cardiace, epuizarea termică și circumstanțe corporale similare sunt legate de respirația grea la câini. Merită să știți mai în profunzime care sunt factorii care favorizează respirația neliniștită la câini și ce măsuri de precauție ar trebui luate de proprietarii acestor câini.

Diagnosticarea tahipneei la câini

Medicul dumneavoastră veterinar va efectua un examen fizic și orice alte teste considerate necesare pentru a diagnostica problema care provoacă respirația rapidă. Unele dintre ele pot fi:

Câinele meu sterilizat nu mănâncă

După sterilizare, animalul tău de companie se va simți slăbit și nu se va mișca, ceea ce îi va reduce și dorința de a mânca. Într-adevăr, este necesar să se evite pentru câteva zile mișcările bruște din cauza ochiurilor.

Iată semnele de infecție și complicații la care ar trebui să fii atent pentru a ajunge la cel mai apropiat veterinar:

Numai anumite părți ale corpului câinelui meu tremură.

Dacă doar anumite părți ale corpului tremură, poate fi din cauza uneia dintre următoarele boli neuromusculare:

  • Tremurături de intenție. Acestea sunt tremurături care apar atunci când câinele își îndreaptă atenția către o sarcină. Acestea se datorează unor boli care afectează cerebelul. Aceste tipuri de tremor depășesc ceea ce ar putea fi descris drept frisoane sau frisoane. Nu este întotdeauna o afecțiune congenitală, deoarece poate fi cauzată și de traumatisme, tumori sau infecții.
  • Cefalee idiopatice. Unii câini au tremurături de cauză necunoscută, în care își scutură capul în sus și în jos (uneori chiar dintr-o parte în alta). Acest tip de tremur apare mai frecvent la anumite rase, cum ar fi Boxer, Bulldog Englez, Beagle și Doberman Pinscher. Medicamentele antiepileptice nu sunt eficiente, iar tremorurile sunt de obicei reduse prin concentrarea atenției câinelui asupra unei jucării sau a unui tratament. Episoadele se înmoaie odată cu vârsta.
  • Mioclon de ciurală. Mioclonia este o mișcare musculară rapidă, involuntară. Câinii care supraviețuiesc unei infecții cu ciurală pot prezenta convulsii, paralizie sau zvâcniri musculare. Mioclonia bolii este o serie de contracții involuntare ale grupelor musculare de oriunde în corp. Acestea nu sunt convulsii și, prin urmare, nu răspund la anticonvulsivante.

Scroll to Top