Câinii se răcesc dacă dorm afară? 10 sfaturi pentru a ține câinii calzi afară

1. Asigură un adăpost potrivit

Câinii se răcesc dacă dorm afară, așa că este important să le oferi un adăpost potrivit pentru a-i proteja de frigul de afară. Construiește o căsuță izolată pentru ei, astfel încât să se simtă în siguranță și să aibă o barieră împotriva temperaturilor scăzute.

Construiește o căsuță izolată

O căsuță bună ar trebui să aibă pereți groși și bine izolați pentru a păstra căldura în interior. Asigură-te că este suficient de spațioasă pentru ca câinele să se poată întoarce și să se întindă, dar nu prea mare, deoarece un spațiu prea mare va fi mai greu de încălzit. De asemenea, adaugă un strat de izolație pe podea pentru a împiedica frigul să pătrundă din pământ.

Folosește materiale impermeabile

Pentru acoperiș și pereți, folosește materiale impermeabile și rezistente la intemperii. De asemenea, asigură-ți că căsuța este bine închisă pentru a preveni pătrunderea apei în interior, deoarece asta ar putea cauza umezeală și frig.

2. Oferă pături sau cuverturi

O altă modalitate de a ține câinii calzi afară este să le oferi pături sau cuverturi grosolane în căsuța lor. Acestea pot oferi un strat suplimentar de izolație și confort, ajutându-i să se simtă mai în siguranță și mai calzi în timpul nopții reci.

3. Hrănește-i corespunzător

Pentru a-i menține călduroși, este important să hrănești câinii corespunzător. Oferă-le mâncare bogată în calorii și grăsimi, deoarece acestea vor ajuta la menținerea temperaturii corpului și la generarea de căldură. Câinii ar putea avea nevoie de o cantitate suplimentară de hrană în timpul iernii, deoarece își cheltuie mai multă energie pentru a se menține calzi.

4. Încurajează-li să se miște

Chiar dacă stau afară, încurajează câinii să se miște și să fie activi. Poți să le oferi jucării sau să te joci cu ei în aer liber pentru a-i ajuta să-și mențină circulația și să-și producă căldură. Mișcarea constantă îi ajută să nu se răcească și să-și mențină temperatura corporală, astfel că este important să încurajezi această activitate.

Sfat
ExpertAnimal
8 moduri de a proteja câinii de frig atunci când dorm afară. Află cum să le asiguri confortul și căldura de care au nevoie în sezonul rece.
Scroll to Top