Când canarii încep să cânte

O fază specială pentru canari este năpârlirea, care are loc de obicei la sfârșitul verii.

În această fază, este esențial să nu deranjam prietenul nostru cu prea multe schimbări de lumină, temperatură sau alte proprietăți ale mediului. Va avea nevoie de multă siguranță pentru a fi fericit și relaxat în cușcă. Păstrează-i habitatul curat și îmbrățișează-l!

Factori pentru care canarul tău nu cântă

Dacă pasărea noastră a încetat să mai cânte, nu trebuie să o ignorăm deoarece, în afară de aspectele pe care le vom discuta mai târziu, aceasta poate reprezenta o problemă pentru animal pe termen lung. Totuși, principalele motive pentru care canarul nostru nu cântă de obicei sunt: ​​

Este posibil ca pasărea să nu cânte pentru că este încă un bebeluș sau, practic, pentru că este fată. Majoritatea femelelor nu cântă de obicei, dar emit un bip complet diferit de cântecul masculului. Dacă este bebeluș, nici nu va cânta pentru că începe să scoată primele sunete pe la 6 luni.

Sfaturi pentru gazdele canari

Pentru a ajuta canarii să cânte mai mult și mai bine, gazdele pot face mai multe lucruri, inclusiv:

  • Evitați zgomotele puternice o Tare: zgomotele pot fi foarte stresanti pentru canari, asa ca este indicat sa ii tineti intr-un mediu linistit.
  • Oferă o nutriție adecvată: canarii au nevoie de o dietă echilibrată pentru a-și putea îndeplini funcția și a cânta cu mai multă energie și entuziasm.
  • Asigurați-vă temperatura potrivită: Canarii au nevoie de o temperatură optimă pentru a rămâne sănătoși și pentru a cânta bine.

O femelă sau pui de canar

În cele din urmă, dacă canarul nu cântă, probabil că este o femelă sau pui de canar.

Majoritatea femelelor canare nu cântă. Ei doar scot un fel de sunet care nu este la fel de plăcut ca cântarea masculului. Dacă, în schimb, canarul este foarte mic, nu va cânta încă. Aceste păsări încep să cânte primele cântece în jurul vârstei de 6 luni.

Rezoluții

Dacă dieta ta se bazează doar pe ușurința amestecării, cumpără semințe mult mai bogate și mai variate. Insoteste-l cu fructe si legume precum mere sau broccoli, dar nu il da in fiecare zi, o poti face de cateva ori pe saptamana.

Cușca trebuie să fie mult mai mare, astfel încât să nu se simtă blocată. Ar trebui păstrat curat și întotdeauna cu apă rece.

Scroll to Top