Cât costă sterilizarea unui iepure?

Dacă te gândești să adopți un iepure, primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este că, deși poți adopta iepuri, este obișnuit să găsești mulți dintre ei în magazinele de animale, de fapt, mulți oameni ajung să ajungă cumpărându-le acolo. Pretul unui iepure este de obicei in jur de 40-50 de euro, in functie de rasa pretul poate creste si mai mult.

Dupa achizitie trebuie adaugate si costurile medicale, aceste animale necesita o vaccinare anuala care va fi in jur de 40 de euro in functie de medicul veterinar si, daca consideram necesar, pot fi si sterilizate. Pretul castrarii se invarte in general in jur de 200 de euro in medie. Desigur, sterilizarea se efectuează o singură dată. Pe lângă cheltuielile medicale de bază, trebuie să se țină cont de faptul că iepurii tind să se îmbolnăvească mai ușor decât alte animale și, prin urmare, trebuie duși la vizitele veterinare despre care medicul veterinar spune că va costa în jur de 30 sau 40 de euro. Dacă iepurele dumneavoastră are nevoie de operație, va trebui să plătiți costul, care va varia în funcție de procedură.

Când ar trebui să-mi castrez iepurele?

În ciclul de viață al acestor mamifere, se consideră că maturitatea sexuală este atinsă între patru și șapte luni. Recomandările profesionale indică faptul că un moment bun pentru a duce femeile la operație este după șase luni. La această vârstă pot face față operației fără riscuri majore. Cei mici ar fi delicat să-i supună anesteziei și tot ceea ce presupune operația.

De asemenea, se sugerează că cel mai bine este să exersați înainte de ziua de naștere. În acest timp, recuperarea ta va fi facilitată de dispoziția corpului tău.

Când trebuie sterilizat un iepure?

Iepurii sub doi ani dezvoltă rareori cancer, așa că sterilizarea ar trebui făcută înainte de a ajunge la această vârstă. De fapt, momentul potrivit pentru a-ți steriliza iepurele este atunci când atinge maturitatea sexuală. Din acest motiv, medicii veterinari cred că ar trebui să aștepte până la vârsta de șase luni.

Un alt motiv pentru a efectua sterilizarea înainte ca iepurele să împlinească vârsta de un an este că animalul are mai puțină grăsime în ligamentele din jurul ovarului și uterului, facilitând astfel intervenția chirurgicală și permițând animalului să se recupereze mai rapid.

Beneficiile sterilizării unui iepure (mascul):

  • Masculii necastrați pot dezvolta comportamente precum urinarea în diferite locuri din casă pentru a-și marca teritoriul și o fac adesea asupra proprietarului
  • Castrarea ajută iepurele să folosească mai mult tava pentru a urina și a face nevoile.
  • Unii masculi necastrați pot fi agresivi. După castrare, testosteronul (hormonul masculin) scade și, prin urmare, acest canal agresiv poate fi și el redus.
  • În general, masculii sterilizați fac animale de companie mai fericite și mai calme.
  • Este dificil pentru masculii necastrați să trăiască cu alți iepuri.
  • Agresiune la iepuri.

Agresiunea iepurelui

Cât costă sterilizarea unui iepure?

Prețul sterilizării unui iepure poate varia considerabil în funcție de centrul veterinar, de tipul de operație și de nevoile particulare ale animalului dumneavoastră, dacă există. La toate acestea trebuie adăugat și costul medicamentelor necesare refacerii animalului.

Ținând cont de toți acești factori, prețul intervenției poate fi între 150 € și 200 € aproximativ. Vă rugăm să rețineți că acesta este un calcul pur orientativ, așa că vă sfătuim să vă consultați medicul veterinar pentru a obține o cifră exactă.

Scroll to Top