Cât durează menstruația unui câine? Află durata ciclului sexual!

Perioada de călduri la câini

###Explicație a perioadei de călduri###

Perioada de călduri la câini este echivalentul ciclului menstrual la femelele de specie umană. Această perioadă reprezintă momentul în care femelele sunt receptive la copulație și, în consecință, pot deveni gravide. În timpul căldurilor, corpul cățelei este pregătit pentru reproducere, iar aceasta poate emite feromoni pentru a avertiza masculii că este pregătită pentru împerechere.

###Variația duratei ciclului în funcție de rasă###

Durata perioadei de călduri poate varia considerabil în funcție de rasă. În general, perioada de călduri la câini durează în medie între 2 și 4 săptămâni. Este important de menționat că durata specifică a căldurilor poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv vârsta și starea generală de sănătate a cățelei.

Lunația la câini

###Despre durata specifică a lunației###

Lunația reprezintă perioada din cadrul căldurilor în care cățeaua este de fapt fertilă. Această fază a perioadei de călduri poate dura între 7 și 13 zile din totalul perioadei de călduri. Pe durata lunației, cățeaua poate să rămână gravidă dacă este expusă la un mascul. Este important de menționat că acesta este momentul cel mai oportun pentru reproducere.

Debutul ciclului de călduri la cățele

###Vârsta la care începe ciclul menstrual la câini de diferite rase###

Primul ciclu de călduri poate apărea la vârste diferite, în funcție de rasă. De exemplu, câinii de talie mică pot avea cicluri mai frecvente decât cei de talie mare. În general, ciclul menstrual al unei cățele Bichon poate debuta în jurul vârstei de șase luni. Pe de altă parte, câinii de talie mare pot intra în perioada de călduri abia la vârsta de doi ani. Este important de menționat că aceste informații sunt orientative, iar fiecare cățea poate avea propriul ei calendar al ciclului menstrual, în funcție de mulți factori individuali.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cât durează menstruația unui câine, variațiile în funcție de rasă și vârsta de debut a ciclului de călduri. Citește mai mult!
Scroll to Top