Cât durează năpârlirea canarului?

1.- CE ESTE AMENDA?

Napârlirea canarului: când se întâmplă și cât durează

Canarul are două turme: unul principal (vară) și unul secundar

Ca orice pasăre, canarii schimbă și penne și penne în anumite luni ale anului, mai ales în două perioade.

Procesul de năpârlire a penelor

Trebuie avut în vedere că sezonul de năpârlire pentru păsări este un moment de mare stres fiziologic pentru acestea, deoarece în timpul procesului pierd un procent mare din greutatea corporală. datorită reînnoirii întregului penaj, având foarte mult de-a face în această perioadă cu orele de lumină solară pe care le primesc și cu temperatura mediului în care se află. Ar trebui să știți că penele, ca și părul de mamifer, sunt structuri moarte biologic, deci nu necesită circulație sanguină. Dar din această cauză, nici măcar nu se pot regenera, așa că păsările trebuie să le înlocuiască cu altele noi o dată pe an.

Naparlirea penajului incepe cand conditiile meteo sunt favorabile, adica vara. Între lunile iunie și octombrie. În această perioadă a anului zilele sunt mai lungi, iar căldura și umiditatea sunt mai ridicate. Păsările, de-a lungul istoriei evoluției, au reușit să-și adapteze metabolismul astfel încât acest proces să nu impună atât de multe cerințe, așa că le este mai ușor să o facă chiar acum.

Ce mănâncă cintedeii din Himalaya

Această specie se hrănește cu aceeași hrană ca și canarii, care trebuie să includă semințe de floarea soarelui și alte semințe naturale, pentru a menține o dietă echilibrată și bogată în vitamine. De asemenea, este important să oferiți fructe și legume proaspete și coapte pentru a le consuma cel puțin o dată pe săptămână.

Cardideul din Himalaya este un tip de cardonul european al cărui mascul este foarte ușor de distins, deoarece culorile penajului său sunt mai terne la femele decât la masculi.

Paste de reproducere

Mulți fermieri au o dietă bună cu paste și amestecuri bune în timpul reproducerii. In timpul Mult este la fel sau mai important ca mancarea sa fie buna, trebuie sa oferim paste si daca se poate un continut de vitamine care sa ajute la slabiciunea pe care o au canarii in aceasta perioada.

ciugulirea penei este un hobby pe care unele păsări îl folosesc pentru a smulge penele perechelor lor, despre care se spune că caută grăsimi și săruri în pene

Scroll to Top