Cât durează sarcina unei pisici? Gestația explicată

Primele semne ale gestației la pisici

Primele semne vizibile ale gestației la o pisică pot apărea după 15-18 zile de la împerechere. În această perioadă, pisica poate să-și schimbe ușor comportamentul și să devină mai puțin activă. De asemenea, este posibil să observi unele modificări în apetitul ei.

Modificările fizice ale pisicii gestante

Pe măsură ce gestația avansează, vei observa că burta pisicii va începe să crească după aproximativ cinci săptămâni de la momentul împerecherii. De asemenea, pisica gestantă s-ar putea să câștige în greutate, ajungând să se îngrașe cu până la două kilograme în timpul gestației. Aceste modificări fizice sunt semne clare ale faptului că pisica se pregătește să aducă pe lume puii.

Modificările comportamentale ale pisicii gestante

Pisica gestantă poate să prezinte schimbări de comportament datorate modificărilor hormonale și fiziologice din timpul gestației. Unele pisici devin mai alintate și doresc mai multă atenție din partea stăpânului, pe când altele pot deveni mai rezervate și preferă să stea singure. Este important să observi și să înțelegi nevoile pisicii tale pentru a-i oferi sprijin în această perioadă.

Modificările de comportament potențiale ale pisicii gestante

Modificările de comportament pe care le poate manifesta o pisică gestantă pot include dorința de a fi mângâiată mai des, urmărirea stăpânului sau chiar o oarecare nevoie de izolare. Fiecare pisică poate reacționa diferit în această perioadă, așa că este important să fii atent la semnalele pe care pisica ta le emite.

Modificările în alimentație și starea de sănătate a pisicii gestante

Pe măsură ce sarcina avansează, vei observa că pisica va mânca mai mult pentru a-și asigura nutrienții necesari atât pentru ea cât și pentru puii în dezvoltare din uter. Este important să îi oferi o hrană de calitate, bogată în proteine și nutrienți esențiali, pentru a o ajuta să treacă peste perioada de gestație. De asemenea, poți observa că pisica gestantă poate prezenta senzație de greață și poate vomita mai des, asemănător oamenilor care trec prin aceeași perioadă.

În concluzie, gestația unei pisici durează aproximativ 64-67 de zile și este important să fii atent la schimbările prin care trece pisica ta pentru a-i oferi sprijin și îngrijire pe măsură.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cât durează sarcina unei pisici și primele semne ale gestației. Află cum să îngrijești o pisică gestantă. Citește acum!
Scroll to Top