Cât malț să dai unei pisici – Ghid complet

Probabil că orice posesor de pisică s-a confruntat cu problema bilelor de păr la fel de des precum s-a confruntat cu pisica încercând să-și îndrepte blana cu limba sa abrazivă. Acest lucru este de înțeles, având în vedere că pisicile petrec mult timp și energie îngrijindu-și haina frumoasă. Cu toate acestea, această îngrijire meticuloasă poate duce la un alt aspect problematic – bilele de păr.

Problema bilelor de păr

Bilele de păr, cunoscute și sub numele de trichobezoare, sunt masa compactă formată din păr ingerat și cu o cantitate mică de mucus sau alte substanțe. Acestea pot să apară în tractul digestiv al unei pisici din cauza obiceiului acesteia de a-și linge și înghiți blana. Când părul înghițit nu poate fi eliminat din sistemul digestiv al pisicii, poate să se formeze o bilă de păr.

Impactul bilelor de păr asupra sănătății pisicii

Consumul excesiv de păr poate duce la formarea de bile de păr în stomacul pisicii, care în unele cazuri pot cauza probleme digestive. În cele mai grave situații, acestea pot bloca intestinele pisicii, necesitând intervenție chirurgicală. De asemenea, poate duce la simptome neplăcute, cum ar fi vărsăturile, constipația, apatia, frământările și regurgitațiile.

Semnele că pisica are bile de păr în stomac

Există câteva semne care pot indica prezența bilelor de păr în stomacul pisicii: refuzul hranei, apatie, frământări și vărsături. Dacă observi aceste simptome la pisica ta, este important să consulți imediat un medic veterinar.

Utilizarea malțului pentru pisici

Pentru a ajuta la eliminarea bilelor de păr și a preveni formarea acestora, mulți veterinari recomandă utilizarea malțului pentru pisici. Acesta este un produs special conceput pentru a ajuta la controlul înghițirii părului și eliminarea acestuia din sistemul digestiv al pisicii.

Cum ajută malțul la eliminarea bilelor de păr

Malțul pentru pisici este o pastă derivată natural, care conține ingrediente precum uleiuri minerale, extract de malț și glucoză. Acesta acționează ca un laxativ ușor, îmbunătățind tranzitul intestinal al pisicii și ajutând la expulzarea bilelor de păr. În plus, malțul este sigur pentru consumul pisicilor și nu prezintă riscuri pentru sănătatea acestora.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cât malț să dai unei pisici și cum poate ajuta la eliminarea bilelor de păr. Află cum să îngrijești pisica ta în mod corespunzător!
Scroll to Top