Cât timp durează ca viermii de mătase să se transforme în fluturi? Ghid complet

De la ouă la larve

Creșterea și îngrijirea viermilor de mătase începe cu ouăle, care sunt păstrate într-un loc răcoros și uscat în timpul iernii. Protejarea ouălor în timpul iernii este crucială pentru asigurarea unei eclozări sănătoase când vine primăvara. Ouăle sunt apoi puse într-o cutie de pantofi în martie, iar atunci când eclozează, se pun frunze de mur în cutie pentru a hrăni larvele.

Protejarea ouălor în timpul iernii

Ouăle de vierme de mătase sunt depuse în grupuri pe frunzele de dud și apoi sunt colectate și stocate pentru a le proteja de frig. Acestea sunt păstrate într-un loc răcoros și uscat pentru a asigura că vor ecloza în mod corespunzător atunci când vine primăvara.

Hrănirea larvelor cu frunze de mur

Larvele eclozate din ouă sunt hrănite cu frunze de mur, care sunt principalul lor aliment. Aceste frunze sunt puse în cutii pentru a oferi hrana necesară pentru ca larvele să crească și să se dezvolte în mod corespunzător.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cât timp durează transformarea viermilor de mătase în fluturi. Ghid complet cu toate etapele și sfaturi practice. Află acum!

De la larve la fluturi

Larvele se hrănesc doar cu frunze de mur și cresc timp de aproximativ șase săptămâni. Frunzele de mur pot fi păstrate în frigider pentru câteva zile și cutia trebuie schimbată la câteva zile pentru a curăța dejecțiile. După ce au crescut o perioadă, larvele încep să-și formeze coconul și să intre în stadiul de crisalidă.

Formarea coconului și stadiul de crisalidă

Când larvele simt nevoia, încep să-și înfășoare corpul cu mătase, formând astfel un cocon. În interiorul coconului, larvele suferă o metamorfoză care le transformă în fluturi. Acest stadiu are loc timp de aproximativ o săptămână sau zece zile.

Transformarea larvelor în fluturi

După transformare, coconii se deschid, iar fluturii de mătase ies afară. Aceștia urmează să se împerecheze și să depună ouă, finalizând astfel ciclul vieții unui vierme de mătase. După 15-20 de zile, fluturii de mătase vor muri, încheindu-și ciclul lor de viață.

Scroll to Top