Cât timp este gravidă un hamster? Gestația la hamsteriță

Durată gestație hamster 16 zile Comportament simptome în timpul gestației

Durata gestației la hamsteriță

Cât timp este gravidă un hamster? Gestația la hamsteriță durează 16 zile. Acest lucru poate părea foarte scurt în comparație cu alte specii de mamifere, dar pentru hamsteri, perioada de gestație este de fapt destul de tipică. Această scurtă perioadă de gestație este adaptată mediului lor natural, unde rata de supraviețuire este crucială pentru specie.

Ce se întâmplă în cele 16 zile de gestație

În aceste scurte 16 zile de gestație, o serie de schimbări interne și externe au loc în corpul hamsteriței. În primele zile, ouăle sunt fertilizate și încep să se dezvolte. Pe măsură ce gestația progresează, abdomenul hamsteriței poate deveni vizibil dilatat, semn că puilor li se dă mai mult spațiu în interiorul său. În plus, pe măsură ce se apropie de momentul fătării, femela poate deveni mai defensivă sau mai protectoare cu locul ei de odihnă, pregătindu-se pentru sosirea puilor.

Comportamentul hamsteriței gestante

Pe parcursul gestației, hamsterița poate avea unele schimbări observabile în comportamentul său. Un lucru specific este tendința de a mânca mai mult decât de obicei. Această creștere a poftelor poate fi observată pe măsură ce sarcina progresează. De asemenea, este posibil ca hamsterița să își modifice comportamentul și rutina, devenind de exemplu mai agitată sau mai precaută în interacțiunea cu proprietarul.

Modificările în alimentație și comportamentul femeliei

Este important să observi dacă hamsterița își modifică obiceiurile alimentare. O creștere semnificativă a consumului de hrană poate fi un semn clar al gestației. De asemenea, fii atent la comportamentul ei general. Dacă observi schimbări semnificative în activitățile sau preferințele sale zilnice, să fie legate de gestație.

Simptome ale gestației la hamsteriță

Există câteva semne specifice pe care le poți observa pentru a confirma gestația la hamsteriță.

Cum se poate observa prezența fetușilor?

Una dintre modalitățile de a detecta prezența fetușilor este palparea cu grijă a abdomenului hamsteriței începând cu a șaptea zi după montă. O altă metodă constă în cântărirea zilnică a hamsteriței înainte de hrănire. O creștere constantă în greutate poate indica o gestație reușită.

Numărul de puilor și distribuția lor

Fiecare hamster poate avea un număr diferit de puilor, dar de obicei, o femelă gestantă face în medie 4-6 pui/fătare. De asemenea, este important de menționat că raportul dintre sexele puilor este de obicei 1/1. De obicei, fătarea are loc în a 16-a zi de la monta și se produce de obicei dimineața, mai ales la femelele aflate la prima gestație.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cât timp este gravidă un hamster și cum să o ajuți în această perioadă. Află cum să recunoști simptomele și să ai grijă de hamsterița ta. Caută acum!
Scroll to Top