Ce mănâncă puii de țestoasă?

Deși țestoasele tolerează foarte bine un număr mare de fructe și legume, există întotdeauna anumite tipuri de alimente care le pot cauza probleme teribile.

  • Țestoasele nu sunt recomandate să mănânce hrană pentru câini. Conține o serie de nutrienți de care țestoasele nu au nevoie. Cel mai bun lucru pe care îl puteți oferi este mâncarea specială pentru broaște țestoase, combinată cu fructe și legume.
  • Dieta țestoaselor se bazează pe 90% legume și 10% fructe.
  • Nu dați niciodată broaștei testoase: fasole, fasole, mazăre, cartofi, cartofi dulci, sparanghel, bambus, ardei, ciuperci, sfeclă, carne, brânză, kiwi, rodii, nectarine, curmale și piersici (b_14) tixag_14) Chiar dacă le place salata verde, nu-și baza dieta doar pe această legumă. Acest lucru ar putea duce la malnutriție severă.

Hrana pentru broaste testoase

La Tiendanimal gasesti diverse hrana extrudata pentru broaste testoase precum Trixie’s si Zoo Med. Sunt alimente complete și de calitate care vă permit să vă hrăniți reptilele într-un mod mai confortabil și mai rapid. Cu toate acestea, nu ar trebui să înlocuiască niciodată legumele proaspete sau să formeze baza dietei tale. Ideal ar fi să le suplimentezi sau să folosești hrana atunci când nu ai destule frunze verzi.

Acum că știi ce mănâncă țestoasele, folosește-ți imaginația și creează cele mai bune, mai variate și complete salate pentru țestoasa ta.

Cum mănâncă puii de țestoasă?

Alimentele potrivite pentru broaște țestoase includ salată verde, varză, morcovi, pepene galben și căpșuni. Puteți oferi plante acvatice care fac parte din dieta normală a unei broaște țestoase, cum ar fi linte, salată verde și zambile de apă.

Iată câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le evitați deoarece nu sunt bune pentru sănătatea țestoaselor: fasole, mazăre, cartofi, sparanghel, bambus, ardei și ciuperci. De asemenea, nu este recomandat să dați dovlecei, sfeclă, sparanghel, carne cu aditivi, brânză, kiwi, caise, rodie, nectarine sau fructe acre.

Dieta broaștei testoase rusești (Testudo horsfieldii)

Această specie de broaște țestoasă este de lungime medie, aproximativ 20-22 de centimetri la femele și 16-18 la masculi. După cum sugerează și numele, este distribuit în ecosistemele de stepă din sudul Rusiei, Afganistan, China și Pakistan. Se află într-o stare de conservare vulnerabilă.

Ca și în restul cazurilor, aceste țestoase se hrănesc în principal cu iarbă, frunze și legume. Pe de altă parte, când vine sezonul uscat, au doar iarbă deshidratată, așa că trebuie să-și completeze dieta cu artropode și alte deșeuri animale.

Legume

Există multe legume cu care ne putem hrăni țestoasele: salată verde, țelină, creson, dovlecel, varză, fasole verde și castraveți. Acestea din urmă trebuie întotdeauna combinate cu un alt tip de hrană, deoarece sunt foarte sărace în anumiți nutrienți. Unele dintre cele mai bune legume pe care le putem oferi sunt broccoli sau varza, deoarece au un echilibru foarte interesant între calciu și fosfor, care este esențial pentru țestoase.

 

Sfat
ExpertAnimal
Putem oferi și diferite tipuri de fructe, precum măr sau pepene verde. Cele mai recomandate sunt smochinele, perele si papaya deoarece contin si calciu si fosfor. Bananele nu trebuie oferite broaștelor țestoase deoarece conțin nutrienți nepotriviți care ar putea cauza diverse probleme.

 

Opțiuni de hrană potrivită

Atunci când îți crești puii de broască țestoasă, este important să le oferi o dietă echilibrată și sănătoasă. Ce mănâncă puii de țestoasă? Este crucial să știi exact ce tipuri de alimente sunt potrivite pentru aceste creaturi deosebite. Iată câteva opțiuni de hrană potrivită:

Salată verde

Salata verde este o alegere excelentă pentru hrana puilor de broască țestoasă. Este bogată în fibre și nutrienți esențiali și poate constitui o parte importantă a dietei lor zilnice.

Plante acvatice

Plantele acvatice precum lintea, salata verde și zambilele de apă sunt, de asemenea, o parte importantă a dietei pentru puii de broască țestoasă. Aceste plante oferă o varietate de nutrienți și contribuie la menținerea stării lor de sănătate.

Frunze

Frunzele, cum ar fi varza, frunzele de broccoli, țelina, crescunul și dovlecelul, sunt de asemenea excelente pentru hrana puilor de broască țestoasă. Acestea oferă o varietate de vitamine și minerale necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a puilor.

Fructe

Fructele, cum ar fi morcovii, pepenele galben, căpșunile, fasolea verde, castraveții, merele, pepenele verde, smochinele, perele și papaya, reprezintă o altă opțiune delicioasă și hrănitoare pentru puii de broască țestoasă. Asigură-te că le oferi fructe proaspete și bine spălate pentru a le menține starea de sănătate optimă.

Scroll to Top