Ce mănâncă rațele sălbatice?

Ghid complet pentru hrănirea rațelor sălbatice Semințe viermi pești moluște

Ce mănâncă rațele sălbatice? Această întrebare este crucială pentru cei care doresc să se asigure că aceste minunate păsări sunt hrănite și îngrijite corespunzător în mediul lor natural. Hrana pentru rațe sălbatice poate fi diversă și este important să știm ce alimente să le oferim pentru a le asigura sănătatea și bunăstarea. În acest ghid complet pentru hrănire, vom explora opțiunile de hrană pe care le au rațele sălbatice și cum putem să le oferim ceea ce le place cel mai mult.

Opțiuni de hrană pentru rațele sălbatice

Semințe de plante acvatice

Rațele sălbatice sunt cunoscute pentru dieta lor pe bază de plante, iar semințele de plante acvatice reprezintă una dintre principalele surse de hrană pentru aceste păsări. Ele se hrănesc cu semințe de plante precum lucerna, trifoiul, orezul sălbatic, porumbul, grâul și orezul. Aceste semințe de plante acvatice le oferă rațelor sălbatice nutrienții de care au nevoie pentru a-și menține energia și sănătatea.

Viermi

Viermii sunt o altă opțiune de hrană excelentă pentru rațele sălbatice. Aceștia pot fi găsiți în sol umed și sunt o sursă naturală de hrană pentru aceste păsări. Viermii sunt o sursă bogată de proteine și nutrienți, ceea ce îi face o opțiune hrănitoare pentru rațele sălbatice.

Rata salbatica in lac

Alte opțiuni de hrană pentru rațe

Pești mici

Rațele sălbatice nu se hrănesc doar cu plante și semințe. Aceste păsări au o dietă variată care poate include și pești mici. Ele pot vâna și hrăni peștișori din lacuri sau râuri, folosindu-și ciocul adaptat pentru a prinde prada.

Moluște

Moluștele sunt o altă sursă naturală de hrană pentru rațele sălbatice. Aceste păsări pot să vâneze și să mănânce moluște din apele în care trăiesc. Acest lucru le oferă un aport suplimentar de proteine și nutrienți esențiali pentru sănătatea lor.

 

Sfat
ExpertAnimal
Dieta rațelor va varia în funcție de tipul de rață despre care vorbim, dar ambele sunt omnivore. Există două tipuri de rațe, din care derivă multe specii, rațele domestice și rațele sălbatice. Vom arunca o privire la dieta fiecărui individ mai jos.

 

Ei mănâncă semințele plantelor acvatice care înconjoară lacurile, iazurile și râurile, precum și unele alge. De asemenea, consumă viermi și viermi; Se hrănesc cu insecte mici precum greieri, lăcuste, muște și gândaci. Când înoată, de obicei se scufundă pentru a prinde pești mici, moluște, crustacee, ouă și mormoloci de broaște și broaște râioase.

Distribuția și habitatul malardului

Mallards s-au răspândit în emisfera nordică și au fost introduși în unele zone ale emisferei sudice. Ei trăiesc sălbatici în America de Nord, din Alaska și Groenlanda până în Mexic, Insulele Hawaii, o mare parte din Eurasia din Islanda și Scandinavia la vest până în Siberia, China și Japonia la est, precum și în Africa de Nord.

A fost introdusă în Australia și Noua Zeelandă și este caracterizată ca o pasăre migratoare, călătorind pe distanțe lungi în părțile nordice ale zonei sale, iernând în regiunile sudice. Exemple sunt cele din America de Nord care iernează în Mexic și, de asemenea, intră frecvent în America Centrală și Caraibe, între lunile septembrie și mai.

Hrană pentru rațe

În ceea ce privește hrana pentru animale, aceasta este hrana pentru animale alcătuită din diverse materii prime, fie de origine animală sau vegetală, inclusiv proteine. Rațele pot fi hrănite doar oferind acest aliment. Dar trebuie să le dai o cantitate rațională pentru că altfel se pot îngrășa mai mult decât este necesar.

Nisipul nu poate lipsi din alimentația de bază. Acestea sunt doar pietre mici de care rațele au nevoie pentru a măcina alimentele, acestea pot fi achiziționate din magazine și sunt necesare pentru rațele domestice, deoarece rațele sălbatice le obțin în habitatul lor natural.

Ce alte alimente mănâncă rațele?

Pe lângă fructe și legume, puteți oferi orez, porumb, orz și ovăz ca sursă de carbohidrați. Puteți include, de asemenea, boabe de soia măcinate, semințe de floarea soarelui, alune și cojile de ou (o sursă de calciu și proteine) în dieta dumneavoastră. Și râme, viermi, greieri, pește fiert și ouă fierte ca surse de proteine ​​animale.

Alimentația unei rațe nu este aceeași când este domesticită și când este sălbatică. În sălbăticie, rațele se hrănesc cu ceea ce pot găsi cu ușurință în mediul în care trăiesc. De obicei mănâncă plante, semințe, alge, insecte precum melci, melci și viermi, pești mici… De asemenea, ingerează pietriș sau pietricele, pe care le folosesc pentru a măcina alimentele; Este ceva ce fac păsările pentru a putea digera mâncarea pentru că nu au dinți să o mestece.

Scroll to Top