Ce mănâncă șoarecii de câmp?

Semănăturiile pe care se hrănesc șoarecii de câmp

Șoarecele de câmp (Apodemus sylvaticus) este o rozătoare mică din familia Muridae, cu blana maro sau cenușiu-brun. Dimensiunile lor în stadiul adult nu depășesc 100 mm, inclusiv coada, și sunt în general nocturne.

După cum am spus mai înainte, ei mănâncă de toate, chiar dacă dieta lor se bazează pe fructe, fructe de pădure și mici nevertebrate. Durata medie de viață a acestora este între 18 și 24 de luni și pe tot parcursul anului au cel puțin două pui, deși dacă condițiile sunt favorabile pot ajunge până la 7 pui pe an.

Ce mănâncă șoarecii de câmp?

În cazul vieții în sălbăticie, șoarecii sunt hrăniți cu lapte matern în primele 25 de zile de viață.

Ceea ce mănâncă șoarecii de câmp sunt plante, fructe, semințe, rădăcini, legume, insecte, alte animale mici precum gândaci, omizi, gândaci, lăcuste, viermi, melci; scorpioni și resturi de hrană umană.

Soarece de camp mananca

Semințe de cereale

Ce mănâncă șoarecii de câmp? Acești rozătoare mici și adorabili au o dietă variată și se hrănesc cu o gamă largă de alimente. Printre acestea se numără și semințele de cereale, care reprezintă o parte importantă a hranei lor. Aceste semințe de cereale includ grâu, porumb, ovăz și orez. În natură, șoarecii de câmp vor căuta și mânca aceste semințe pentru a-și satisface nevoile nutriționale.

Plante industriale

Pe lângă semințele de cereale, șoarecii de câmp se hrănesc și cu plante industriale. Acestea includ, de exemplu, soia și rapiță. Șoarecii de câmp găsesc hrănirea din culturile de plante industriale care sunt destinate de obicei consumului uman sau al animalelor de fermă. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra recoltelor și poate provoca pierderi pentru agricultori.

Fructe

Fructele fac, de asemenea, parte din dieta șoarecilor de câmp. Acești mici rozătoare se hrănesc cu diverse tipuri de fructe, incluzând semințe și fibre care sunt esențiale pentru sănătatea lor. De la mere și pere la fructe de pădure și vișine, șoarecii de câmp vor căuta și mânca fructe în habitatul lor natural.

Legume

În plus, șoarecii de câmp se hrănesc și cu legume. Acestea pot include rădăcini, frunze sau alte părți ale plantelor care sunt bogate în substanțe nutritive. În mod specific, legumele precum morcovii, sfecla și cartofii pot face parte din dieta lor zilnică.

Carne

Deși la prima vedere poate părea neobișnuit, șoarecii de câmp mănâncă și carne. Acești rozătoare se hrănesc cu diferite forme de proteine animale, cum ar fi râmele și alte insecte mici. Acest lucru completează dieta lor și le oferă nutrienții necesari pentru a supraviețui și a se dezvolta în mod corespunzător.

Insecte

Pe lângă alimentele menționate anterior, șoarecii de câmp se hrănesc frecvent și cu insecte. Acestea pot include diferite tipuri de gândaci, muște, furnici și alte insecte mici pe care le găsesc în mediul lor natural. Aceste surse de hrană asigură șoarecilor de câmp proteine esențiale și alte nutrienți critici pentru bunăstarea lor.

Clei

Un alt element surprinzător al dietei șoarecilor de câmp este cleiul. Acești rozătoare mănâncă uneori cleiul sau pasta pe care o găsesc, fie în medii naturale, fie în apropierea zonelor locuite de oameni. Deși poate părea ciudat, aceasta este o sursă de hrană pentru aceste creaturi mici și adaptabile.

Pastă

Alături de clei, șoarecii de câmp se hrănesc și cu pastă. Această pastă o găsesc, de obicei, în mediile urbane, în apropierea locuințelor umane. Deși poate părea neobișnuit, șoarecii de câmp găsesc hrănirea necesară și în aceste locuri, adaptându-se la mediul lor în schimbare.

Săpun

În unele cazuri excepționale, șoarecii de câmp pot încerca să mănânce și săpun. Acest lucru este rar, dar există anecdoți despre șoareci care încearcă să consume săpun, probabil din cauza unor mirosuri sau atractivități false. Cu toate acestea, este important să subliniem că **Ce mănâncă șoarecii de câmp?** se referă în principal la alimentele naturale din mediul lor obișnuit.

Scroll to Top