Ce să hrănești un pui de pasăre

Hrană adecvată pentru puiul de pasăre găsit

Dacă ai salvat un pui de pasăre care a căzut din cuib, avem câteva sfaturi pentru tine, astfel încât să poți merge mai departe când împlinește vârsta de zbor și să continui pe cont propriu. Amintiți-vă că puii de păsări sunt foarte delicate și se deshidratează foarte repede din cauza lipsei de hrană.

  • Păsările ar trebui să mănânce de cel puțin 5 ori pe zi. Dimineața, prânzul și seara și mesele în aer liber.
  • Nu le da apă, provoacă pneumonie.
  • Puii de păsări au nevoie de o sursă permanentă de căldură, astfel încât să nu-și folosească caloriile pentru a se încălzi. Le poți face un „cuib” cu fâșii de hârtie igienică și trebuie să le ții bine sortate. Pentru casă, utilizați un mic transport pentru animale de companie sau o cutie cu găuri.
  • În funcție de specie, vor mânca mai mult sau mai puțină hrană.

În funcție de pui, va depinde și alimentația acestuia

După cum am spus, pentru a ști cu ce se poate hrăni un pui este esențial să cunoaștem specia căreia îi aparține. În general, cele mai comune păsări din mediile noastre sunt frugivore, insectivore, granivore și omnivore. Răpitorii și păsările nocturne sunt de obicei carnivore. Dacă nu știi din ce specie aparține o pasăre, nu ezita: du-o cu toată grija din lume la o clinică veterinară, la o grădină zoologică sau la un centru de recuperare a speciilor. Iată cele mai comune trei „mâncăruri” pe care le mănâncă păsările:

  • Păsări care mănâncă fructe. După cum este logic, ceea ce nu ar trebui să lipsească din această dietă sunt fructele. Pe lângă faptul că îi oferi puiului o pastă de reproducție asemănătoare cu pateul de fructe, poți să-ți faci și tu. Doar se rade fructele (măr, pere…) și se amestecă cu puțină apă și miere. Si il puteti insoti cu pesmet inmuiat in apa.
  • Păsări insectivore. Acest caz este puțin mai complicat, deoarece nu este vorba despre a urmări muștele și a le pulveriza, nu-i așa? Cea mai interesantă opțiune este să dai păsării o pastă de reproducție care conține proteine, așa cum am menționat mai devreme. Aceste preparate conțin nutrienții de care aveți nevoie pentru a continua.
  • Păsări care mănâncă semințe. Aceste animale mănâncă doar semințe și muguri și nu acceptă niciun alt tip de hrană. Prin urmare, cu ei trebuie să călcați ușor. Din nou, nu veți greși dacă hrăniți puiul în cauză cu o pastă de reproducție adecvată; dar dacă vrei să încerci să-l faci singur, poți încerca să piurezi semințele de floarea soarelui, ovăzul sau meiul cu puțină apă.

Cu ce ​​fel de hrană sunt hrănite păsările?

În primele zile sau săptămâni după naștere, puiul de pasăre va depinde de hrană, așa că va avea nevoie de mai multă dedicare. În funcție de tipul de pasăre căruia îi aparține, aceasta poate fi hrănită cu:

  • Semințe dacă este o pasăre care mănâncă semințe. Acestea se hrănesc numai cu lăstari și semințe mici. Daca porumbelului ii este sete de mancare i se va oferi un meniu de seminte pulverizate cu floarea soarelui, mei sau ovaz umezit cu apa, dar daca este un pui ca in acest caz, cel mai bun ar fi un terci cu ovaz sau grau ca al nostru. . produs nou paste de reproducere LUS BM15 alb dulce 5KG.

Ce mănâncă păsările sălbatice?

Așa își încep existența aceste creaturi neajutorate, aceste păsărețe cer să le hrănim direct în gură.

Dacă avem informații foarte precise despre ce mănâncă puiul de pasăre, sau dacă apar îndoieli sau dacă ne aflăm printre cei care confirmă căreia specie aparține, atunci vom căuta ajutor profesional de la situri ornitologice specializate, biologi, experți ornitologi, clinici veterinare. În scurt timp, acești pui cresc și se dezvoltă, în cele din urmă mănâncă singuri.

Ce poate mânca o pasăre?

După cum am explicat mai devreme, îngrijirea unei păsări timp de câteva ore sau câteva zile este mult mai mult decât doar hrănirea ei, dar pentru a vă ajuta să începeți, dorim să detaliem o soluție care ar putea să vă aducă o ușurare. .

Hrana va depinde de specie și de durata ei de viață (deseori zile), așa că este esențial mai întâi să cercetăm despre ce tip de pasăre vorbim.

 

Sfat
ExpertAnimal
Cerealele pot fi dificil de digerat și nu oferă toate nutrienții de care pasărea are nevoie. Pasărea se poate hrăni cu o dietă variată ca și adult, însă hrănirea puiului necesită o atenție specială.

 

Nu hrănim pasărea cu grăunțe, mălai sau alte cereale

Ce să hrănești un pui de pasăre găsit necesită o abordare atentă și informată. Este important să știm că nu trebuie să hrănim pasărea cu grăunțe, mălai sau alte cereale. Deși acestea pot părea o opțiune convenabilă, ele pot fi dificil de digerat și nu oferă toate nutrienții de care pasărea are nevoie. Pasărea se poate hrăni cu o dietă variată ca și adult, însă hrănirea puiului necesită o atenție specială pentru a asigura un proces de creștere sănătos și pentru a-i oferi toate substanțele nutritive necesare.

Hrănit la 15-20 de minute de la răsărit până la apus

Momentul potrivit pentru hrănire este crucial pentru sănătatea și creșterea puiului de pasăre. Este recomandat să hrănim puiul la 15-20 de minute de la răsărit până la apus pentru a asigura că acesta primește hrana de care are nevoie și are suficient timp pentru a digera hrana înainte de perioadele de odihnă.

Cu insecte cunoscute și prinse de părinți pentru speciile diurne

Pentru speciile diurne, puiul de pasăre poate fi hrănit cu insecte cunoscute și prinse de părinți. Acest lucru este important deoarece asigură că hrana este adecvată speciei și poate fi digerată eficient de către pui. Hrana naturală, precum insecte, oferă pasării pui o gamă largă de substanțe nutritive esențiale pentru creștere și dezvoltare.

Cu șoareci și alte micromamifere pentru răpitoarele nocturne

Pentru răpitoarele nocturne, cum ar fi bufnițele, puiul de pasăre poate fi hrănit cu șoareci și alte micromamifere. Aceste specii de pasăre au nevoie de o hrană adecvată pentru a-și dezvolta abilitățile de vânătoare și a asigura o creștere sănătoasă. Hrana naturală, cum ar fi micromamiferele, este esențială pentru a satisface nevoile nutriționale specifice ale acestor specii de păsări în creștere.

Scroll to Top