Concluzii: cum determini sexul puilor de o zi?

Determinarea sexului puilor de o zi

Cum iti dai seama daca un pui este mascul sau femela? Este o intrebare importanta pentru multi crescatori de pasari. Determinarea sexului puilor de o zi poate fi o provocare, dar exista mai multe metode pe care le poti folosi pentru a face asta.

Metoda coloritului capului și al feței

O metodă comună de determinare a sexului puilor de o zi este observarea coloritului capului și al feței acestora. La unele specii de păsări, masculii și femelele au culori diferite în aceste zone, ceea ce le face ușor de distins. De exemplu, la unele specii de găini, masculii pot avea creste roșii sau mai mari decât femelele.

Metoda culoarei și modelului penajului de pe coadă

În unele cazuri, culoarea și modelul penajului de pe coadă pot fi folosite pentru a determina sexul puilor de o zi. La unele specii, cum ar fi rațele sau gâștele, masculii și femelele pot avea modele diferite pe coadă sau culori distincte.

Metoda comportamentului

Cum iti dai seama daca un pui este mascul sau femela? O altă metodă de determinare a sexului puilor de o zi este observarea comportamentului acestora. În unele cazuri, masculii pot avea comportamente diferite față de femele. De exemplu, masculii pot cânta sau fluiera mai mult decât femelele.

Metoda oaselor pelvisului

La unele specii de păsări, este posibil să se facă o estimare a sexului puilor de o zi prin examinarea oaselor pelvisului. Masculii și femelele pot avea oase pelvine diferite, iar aceste diferențe pot fi folosite pentru a determina sexul puilor.

Metoda controversată a pendulului

O metodă mai puțin obișnuită și mai controversată este „metoda pendulului”. Această metodă implică leagănul puiului înainte și înapoi sau observarea modului în care se mișcă. Se spune că un leagăn înainte și înapoi indică un mascul, în timp ce un leagăn circular ar indica o femelă.

Testare ADN-ului

Dacă dorești o metodă cu adevărat precisă pentru a determina sexul puilor de o zi, atunci testarea ADN-ului poate fi singura opțiune sigură. Această metodă implică colectarea de probe de sânge, pene sau coji de ouă și trimiterea acestora la un laborator specializat pentru analiză.

Sfat
ExpertAnimal
Află cum îți dai seama dacă un pui este mascul sau femelă! Metode naturale și testare ADN pentru determinare. Citește acum!
Scroll to Top