Metode eficiente pentru a determina sexul unui perus australian

Găsiți ceroma perușului și identificați culoarea acestuia

Ceroma – ce este și cum poate fi identificată

Ceroma, cunoscută și sub numele de ceară nazală, este o structură de culoare ce se găsește deasupra ciocului perușilor australieni. Aceasta este formată din țesut moale și poate fi fie îngustă, fie lată, în funcție de specia de perus. Identificarea culorii ceromei și a formei acesteia este un prim pas esențial în determinarea sexului unui perus.

Importanța culorii ceromei în determinarea sexului

Culorile ceromei sunt deosebit de semnificative atunci când vine vorba de distingerea între mascul și femelă. Prin urmare, este crucial să înțelegem cum culorile ceromei pot indica sexul unui perus australian. Acest lucru reprezintă un aspect fundamental în practica ornitologică și în creșterea perușilor.

Identificați un peruș mascul după ceroma de culoare albastru regal sau violet-albastru

Identificați un peruș femelă după ceroma de culoare alb sau albastru pal, care poate deveni maronie când este fertilă

De ce culoarea ceromei se schimbă în timpul reproducerii

La femelele mature, ceroma va deveni maronie în perioadele de fertilitate și se va întoarce la culoarea albă sau albastru pal în restul timpului. Acest lucru este cauzat de schimbările hormonale legate de reproducere.

Ia în considerare vârsta perușului, culoarea ceromei la perușii sub 4 luni

Față de schimbările de culoare bazate pe starea de spirit de reproducere, ceroma unui peruș se poate schimba din mai multe motive, cum ar fi dezechilibrele hormonale sau mutațiile genetice

Perușii de sex feminin pot avea ceroma albastru deschis pentru o lungă perioadă de timp din motive cum ar fi dezechilibre hormonale sau mediu nepotrivit

Sfat
ExpertAnimal
Află cum să-ți dai seama dacă un perus australian este mascul sau femelă. Identifică ceroma și culoarea acesteia. Urmează pașii din articol pentru a determina sexul perușului tău!
Scroll to Top