Cum știi dacă o țestoasă este mascul sau femelă? – Ghid complet

Caracteristici pentru determinarea sexului unei broaște țestoase

Atunci când vine vorba de determinarea sexului unei broaște țestoase, există câteva caracteristici pe care ar trebui să le iei în considerare. Iată ce ar trebui să știi:

Rebutare și solzi

Rebutare (carapacea) unei broaște țestoase poate oferi câteva indicii importante în determinarea sexului. Masculii au adesea solzi noi care apar cu o altă culoare decât cei vechi, în timp ce femelele au o rebutare mai uniformă în ceea ce privește culoarea solzilor.

Membrele anterioare

O altă caracteristică de luat în considerare sunt membrele anterioare. Membrele anterioare ale masculilor au gheare mult mai lungi decât cele ale femelelor.

Coada și plastron

Observă dimensiunea coadei și forma plastronului. Masculii au o coadă mai mare decât femelele, iar plastronul masculilor este adesea concav, în timp ce al femelelor este mai bombat.

Cloaca

Dacă ești dispus să examini mai atent, poți observa diferențe și în zona cloacală. Cloaca masculilor este adesea mai departe de corp decât cea a femelelor.

Îngrijirea țestoaselor de apă

Îngrijirea unei broaște țestoase de apă poate fi o responsabilitate plină de satisfacții. Iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când te ocupi de aceste reptile minunate:

Alimentație

Broaștele țestoase sunt omnivore și pot fi hrănite cu o varietate de alimente. Acestea includ hrană special pregătită pentru ele, viermișori și fructe și legume precum mere, morcovi și salată.

Reproducție în captivitate

Dacă dorești să te ocupi de reproducția broaștelor țestoase în captivitate, este important să cunoști condițiile specifice necessare pentru acest proces. Acest lucru include temperatura corespunzătoare și o amplasare adecvată a acvariului.

Calitatea apei și teritoriul

Asigură-te că apa din acvariu are o temperatură potrivită și că este curată în mod constant. De asemenea, ține cont că testoasele mai mici au nevoie de o zonă cu pietre sau bucăți de lemn în acvariu pentru a ieși din apă.

Supervizare și mișcare

Este esențial să le oferi broaștelor țestoase posibilitatea de mișcare și să le supraveghezi atenție atunci când sunt lăsate prin cameră sau curte. Asigură-te că mediul în care se află este sigur și că este adaptat nevoilor lor specifice.

Sfat
ExpertAnimal
Află cum să determini sexul unei broaște țestoase și cum să îngrijești animalele. Ghid complet cu informații și sfaturi practice.
Scroll to Top