Cum știu dacă hamsterul meu este însărcinat?

Hamster insarcinat

Perioada de gestație a unui hamster va depinde în principal de rasa sa, dar poate varia și în funcție de organismul fiecărei femele. În general, acestea sunt sarcini foarte scurte care pot dura de la 15 la 25 de zile.

Aceasta înseamnă că pentru a oferi îngrijire adecvată hamsterului tău în timpul sarcinii, va fi necesar să recunoști semnele sarcinii devreme. Numărul de pui pe sarcină va depinde și de tipul de hamster: în timp ce un hamster rus dă naștere de obicei la 4 până la 8 pui, un hamster auriu poate da naștere până la 20 de pui.

Ce să fac dacă hamsterul meu este însărcinat

Dacă ați detectat semne de sarcină la hamsterul dvs., rețineți:

Hamsteri gravide

O naștere surpriză nu este neobișnuită la hamsteri, deoarece adesea li se atribuie sexul greșit și sunt cumpărați ca adulți de la un magazin de animale de companie. Deși cel mai bine este să te asiguri că hamsterul tău este achiziționat dintr-un magazin care separă băieții de fete la o vârstă fragedă pentru a evita astfel de surprize, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Uneori, dacă aduci acasă un hamster dintr-un magazin unde a fost găzduit cu mulți alți hamsteri, acesta va fi deja însărcinat fără ca tu să știi. S-ar putea să fii surprins într-o zi să vezi o niște hamsteri mici să apară brusc în cușca hamsterului tău și nu știi ce să faci cu ei.

Simptome de sarcină

Mama hamsterului poate deveni mai defensivă, mai agresivă și mai iritabilă în jurul gardienilor ei umani.

Creștere în greutate – Acest lucru este cel mai evident în zona abdomenului mamei.

 

Sfat
ExpertAnimal
Când hamsterul tău este gata să nască, cel mai bine este să vă pregătiți informându-vă cât mai mult posibil. Puteți căuta resurse online, cum ar fi videoclipuri pe YouTube, despre ce să faceți în momentul nașterii. Este esențial să fiți pregătit pentru această etapă importantă.

Cum pot detecta dacă hamsterul meu este însărcinat?

Atunci când aveți un hamster de companie, este important să vă puteți da seama dacă este însărcinat sau nu. Iată câteva modalități prin care puteți detecta acest lucru:

Verificați schimbările de greutate

O modalitate de a verifica dacă hamsterul tău este însărcinat este să observi dacă a câștigat în greutate. Ea va arăta mai grasă decât în mod normal cu aproximativ 2 zile înainte de a naște. Acest lucru poate fi observat cu ușurință prin simpla observare a hamsterului tău.

Observați construcția sau îmbunătățirea cuibului

Un alt semn al unei posibile sarcini este faptul că hamsterul își construiește un cuib sau îmbunătățește cuibul existent. Este un instinct natural pentru hamsterii gestante să își pregătească un spațiu confortabil pentru naștere și pentru a-și crește puii.

Urmăriți activitatea hamsterului

Dacă hamsterul este mai activ decât în mod normal, acesta ar putea fi un alt semn că este în prezent gestant. Ea poate fi mai agitată și să se comporte diferit decât de obicei.

Durata sarcinii pentru diferite specii de hamsteri

Durata sarcinii poate varia în funcție de specia de hamster. De exemplu, hamsterii pitici sunt însărcinați pentru aproximativ 19-21 de zile, în timp ce hamsterii sirieni pot gesta puii pentru doar 16 zile. Este important să fiți conștienți de aceste diferențe pentru a vă putea pregăti în mod corespunzător pentru sosirea noilor membri.

Recomandări pentru momentul nașterii

Un aspect crucial de reținut în momentul nașterii este să nu atingeți bebelușii. Este important să le lăsați pe mama hamster să aibă grijă de puilor ei în primele zile. O intervenție umană nepotrivită poate perturba legăturile maternale și poate avea efecte negative asupra puilor.

 

Scroll to Top