Cum știu dacă peștele meu Betta este mascul sau femelă?

Să arate diferențele dintre mascul și femelă Betta

În primul rând, femelele beta tind să fie mai mici decât omologii lor de sex masculin. Au, de asemenea, aripioare mai scurte și culorile lor nu sunt de obicei la fel de strălucitoare ca cele ale masculilor.

Culoarea

Unul dintre primele semne pentru a determina dacă peștele tău Betta este mascul sau femelă este culoarea sa. Masculii au culori mai strălucitoare, vibrante și intense, precum roșu, albastru, verde sau violet. Pe de altă parte, femelele au culori mai puțin strălucitoare, în general, mai palide și mai puțin intense.

Diferențe de culori

Când îți examinezi betta, ai putea observa că un mascul are culori mult mai puternice decât o femelă. De obicei, masculii au nuanțe mult mai vibrante și pot avea culori multiple, în timp ce femelele sunt mai puțin intense și pot fi de obicei de o singură nuanță.

Dimensiunea

O altă diferență clară între masculul și femela Betta este dimensiunea. În general, femelele sunt mai mici decât masculii. Masculii pot avea o dimensiune de aproximativ 5-7 centimetri, în timp ce femelele rămân mai mici, având o lungime de aproximativ 4-5 centimetri.

 

Sfat
ExpertAnimal
În cele din urmă, o altă modalitate de a distinge între masculul și femela Betta este expresia feței. Fețele masculilor sunt adesea mai agresive, cu maxilare proeminente și colorare mai intensă în jurul capului. Pe de altă parte, femelele au o față mai senină, mai puțin agresivă și mai puțin colorată în comparație cu masculii.

 

Forma corpului

Un alt aspect important pentru a determina genul peștelui Betta este forma corpului. Masculii au corpul mai îngust și alungit, în timp ce femelele au corpul mai rotunjit. Acest lucru poate fi destul de evident atunci când compari doi pești Betta, în special atunci când observi din lateral.

Pestele betta mascul sau femela

Lungimea aripioarelor

Una dintre cele mai evidente diferențe între mascul și femelă este lungimea aripioarelor. Masculii au aripioare mai lungi și mai frumos colorate, în timp ce femelele au aripioare mai scurte. Aripioarele masculilor pot fi extrem de lungi, uneori de trei sau patru ori lungimea corpului lor, în timp ce aripioarele femelelor sunt mult mai scurte și mai puțin ornamentate.

Comportamentul reproductiv

Masculii de Betta sunt cunoscuți pentru comportamentul lor reproductiv unic. Aceștia își construiesc cuiburi de bule și sunt agresivi cu femelele în timpul împerecherii. Dacă observi astfel de comportamente într-un bazin de acvariu, este foarte probabil să ai de-a face cu un mascul Betta.

Scroll to Top