Cum știu dacă peștele meu betta moare?

Informații despre semnele de avertizare ale unui pește Betta care moare

Pot exista cazuri în care peștele dvs. nu se mișcă și este pe o parte, nu se mișcă, dar încă respiră sau își petrece ziua plutind pe o parte. Aceste simptome se datorează de obicei unei boli legate de vezica lor natatoare și sunt de obicei fatale. Din fericire, nu ucid întotdeauna animalul, dar o fac în mod repetat.

Semne că peștele tău Betta ar putea fi pe moarte

Atunci când ai un pește Betta, este important să fii atent la semnele care ar putea indica că animalul tău de companie se confruntă cu probleme de sănătate. Dacă te întrebi „Cum știu dacă peștele meu betta moare?”, iată câteva semne de avertizare la care ar trebui să fii atent:

Refuză să mănânce sau își reduce pofta de mâncare

Dacă observi că peștele tău Betta își reduce pofta de mâncare sau chiar refuză complet hrana, acesta ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă. Peștii Betta sunt cunoscuți pentru apetitul lor puternic, deci o schimbare bruscă în pofta de mâncare ar putea indica o problemă de sănătate.

Schimbări în culoarea generală a corpului, devenind tern și palid

O altă semn că peștele tău Betta ar putea fi pe moarte este schimbarea în culoarea generală a corpului său. Dacă observi că betta ta devine tern și palid, ar putea însemna că se confruntă cu o boală sau alte probleme de sănătate. De obicei, betta sunt cunoscuți pentru culorile lor vibrante, iar o schimbare semnificativă în această privință ar trebui să ridice un semnal de alarmă.

Aripile încep să pară ondulate sau deteriorate

Un alt semn că peștele tău Betta ar putea fi în pericol este aspectul aripilor sale. Dacă aripile par ondulate sau deteriorate, acest lucru ar putea indica faptul că peștele tău se confruntă cu o problemă de sănătate. Aripile sănătoase ar trebui să fie drepte și intacte, deci orice deviere de la această stare ar trebui să ridice semne de întrebare.

Peștele își mestecă aripile sau își freacă aripile și/sau corpul de substrat sau de mobilierul acvariului

Dacă observi că peștele tău Betta își mestecă aripile sau își freacă aripile sau corpul de substrat sau de mobilierul acvariului, acesta ar putea fi un comportament nesănătos și ar trebui să fie luat în considerare. Acest tip de comportament ar putea indica prezența unor paraziți sau alte iritații ale pielii care îl fac pe pește să simtă disconfort sau durere.

 

Sfat
ExpertAnimal
Verificați ochii peștelui. Privește complet în ochii lui. Dacă ochii peștelui par scufundați, acesta poate fi mort sau pe cale să moară. Vedeți dacă pupilele lor sunt neclare, ceea ce este, de asemenea, un semn de moarte pentru majoritatea peștilor de acvariu.

 

Pot exista cazuri în care peștele dvs. nu se mișcă și este pe o parte, nu se mișcă, dar încă respiră sau își petrece ziua plutind pe o parte. Aceste simptome se datorează de obicei unei boli legate de vezica lor natatoare și sunt de obicei fatale. Din fericire, nu ucid întotdeauna animalul, dar o fac în mod repetat.

Pestele betta bolnav

Ce se întâmplă dacă peștele meu betta este bolnav?

Dacă peștele tău betta este bolnav, nivelul său de activitate va scădea. Nu va fi la fel de activ ca în mod normal. Mișcările tale vor fi puțin mai lente. Un alt semn de boală este peștele care se ascunde în fundul rezervorului mai des decât în ​​mod normal.

Curățați acvariul la fiecare trei zile. Adăugați ampicilină sau tetraciclină în apă pentru a o trata. Repetați până când înotătoarea peștelui nu mai prezintă semne de pierdere de țesut. Adăugați puțin antifungic în apă pentru a ajuta la refacere.

Pete albe pe corp

Petele albe pe corp sunt un simptom comun care poate indica o infecție bacteriană, mâncărime sau altă boală parazitară. Peștii acoperiți cu pete albe se simt foarte rău și trebuie tratați imediat înainte ca starea lor să se agraveze. Ich, în special, este o boală comună care se poate dovedi fatală dacă este lăsată netratată.

Petele albe de pe corpul animalului dvs. de companie pot indica, de asemenea, o infecție mai ușoară, caz în care animalul dvs. de companie va beneficia în continuare de tratament. Oricum, oricât de grav, nu ar trebui să-ți mai lași animalul să sufere; cel mai bine este întotdeauna să administrați medicamente atunci când există semne de infecție.

Cum mor peștii?

Dacă folosim apă de la robinet, pentru cel puțin 15 sau 20 de ore, pentru că dacă o introducem imediat după aceea, peștele poate fi otrăvit din cauza concentrației mari de clor și, prin urmare, poate muri pe termen scurt . Apa nu trebuie schimbată în întregime.

Uciderea peștilor poate fi rezultatul diferitelor cauze. Hipoxia mediului (epuizarea oxigenului) este una dintre cele mai frecvente cauze naturale ale morții peștilor. Evenimentul hipoxic poate fi declanșat de factori precum înflorirea algelor, seceta, temperaturile ridicate și poluarea termică.

Scroll to Top