De ce păsările nu sunt electrocutate? Explicații

Păsările sunt suficient de mici pentru a atinge doar un fir

Unul dintre motivele principale pentru care păsările nu sunt electrocutate atunci când stau pe liniile de înaltă tensiune este legat de dimensiunea lor. Datorită dimensiunii lor reduse, păsările sunt suficient de mici pentru a atinge doar un fir. Aceasta înseamnă că riscul de a suferi un scurtcircuit este minim atunci când o pasăre atinge un singur fir.

Dimensiunea păsărilor și liniile de înaltă tensiune

Deoarece păsările sunt creaturi relativ mici, ele nu acoperă o distanță mare între fire, ceea ce le face să nu fie expuse simultan la fire cu tensiuni diferite. Astfel, ele sunt expuse doar la un fir odată, ceea ce minimizează riscul de electrocutare.

Curentul tinde să circule pe cea mai mică rezistență

O altă explicație este legată de modul în care curentul electric tinde să circule. Așa cum enunță și legea lui Ohm, curentul electric tinde să circule pe cea mai mică rezistență. Firul oferă o rezistență mai mică pentru electricitate în comparație cu corpul păsării.

Electricitatea nu câștigă nimic curgând prin ambele picioare ale unei păsări

O altă caracteristică care protejează păsările de electrocutare este faptul că electricitatea nu câștigă nimic curgând prin ambele picioare ale unei păsări. Corpul păsării nu este un bun conductor pentru electricitate, iar asta este un beneficiu în acest caz.

Modul în care electricitatea circulă în păsări

Atunci când o pasăre atinge un singur fir, circuitul electric este întrerupt. Acest lucru se datorează faptului că păsările nu sunt în contact cu pământul sau cu alte obiecte conductoare în timp ce stau pe fir. Astfel, electricitatea nu are un drum închis pentru a circula într-un mod care ar putea să le afecteze.

De asemenea, corpul păsării nu conduce electricitatea suficient de bine pentru a crea un risc semnificativ de electrocutare. Păsările au potențial egal în ambele picioare, ceea ce face ca electricitatea să nu aibă un motiv puternic să circule prin corpul lor.

Este important de menționat că electrizarea păsărilor mici poate provoca adesea răni deschise și leziuni interne, iar necroza poate să apară dacă păsările suferă electrocutare. Cu toate acestea, de multe ori ele scapă de această soartă datorită mai multor factori care limitează impactul electricității asupra lor.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă de ce păsările nu sunt electrocutate lângă liniile de înaltă tensiune. Află cum se protejează și cum circulă electricitatea în corpul lor.
Scroll to Top