De ce pisica mea mă urmărește peste tot? 5 motive surprinzătoare

Pisica mea suiera si ma ataca

1. E curioasă să vadă ce faci

De ce pisica mea mă urmărește peste tot? Poate fi posibil ca pisica ta să fie pur și simplu curioasă să vadă ce faci. Pisicile sunt animale curioase care adoră să exploreze totul din jurul lor. De multe ori, ele vor urmări oamenii în casă doar pentru că sunt interesați de activitățile acestora. Ele își pot petrece ore întregi observând tot ceea ce se întâmplă în jurul lor, iar urmărirea ta constantă poate fi doar o expresie a acestei curiozități innăscute.

Instinctul de vânător al pisicii

O altă explicație pentru comportamentul de a urmări oamenii este legată de instinctul de vânător al pisicii. Pisicile sunt prădători în natură și au obiceiul de a urmări mișcările și acțiunile altor creaturi. Acest comportament este moștenit din natura sălbatică a felinelor și, deși pisicile domesticite nu au nevoie să vâneze pentru hrană, ele totuși pot urmări oamenii din casă ca parte a instinctului lor de vânător.

2. Îi este foame

O altă cauză posibilă pentru faptul că pisica ta te urmărește peste tot ar putea fi foamea. Pisicile sunt creaturi gurmande care pot fi obsedate de mâncare uneori. Dacă pisica ta a asociat sunetele pe care le faci (cum ar fi pasul tău) cu perioadele de hrănire sau cu momentul în care îi pregătești mâncarea, este posibil să te urmărească în speranța că vei ajunge la hrana ei.

Sfat
ExpertAnimal
De ce pisica mea mă urmărește peste tot? Află motivele și soluțiile în acest articol! Nu rata!

3. Te consideră proprietatea ei

Unele pisici manifestă un comportament de a urmări oamenii din casă pentru că te consideră proprietatea lor. Pisicile pot dezvolta o atașare puternică față de stăpânii lor și pot simți nevoia să îi monitorizeze în permanență. Acest comportament poate fi o modalitate de a-și reafirma legătura cu tine și de a-și arăta afecțiunea și devotamentul față de persoana care le îngrijește.

4. Se simte în siguranță lângă tine

Un alt motiv pentru care pisica ta te urmărește peste tot poate fi legat de sentimentul de siguranță. Pisicile sunt animale territoriale și pot considera că se simt în siguranță atunci când sunt în preajma stăpânului lor. Așadar, urmărirea ta constantă ar putea fi doar o modalitate de a-și arăta dependența și de a crea un sentiment de securitate în preajma ta.

5. Își urmează instinctul

Un alt aspect important de luat în considerare este că pisicile sunt animale cu instincte puternice. Ele pot fi atrase de mișcările tale sau de sunetele pe care le faci doar din instinct. Chiar dacă nu este necesar pentru supraviețuirea lor, pisicile pot urmări oamenii din casă doar din obișnuință sau ca parte a comportamentului lor instinctiv.

Scroll to Top