De ce un canar nu mai canta?

Să arate un canar și simptomele problemelor de sănătate

Una dintre principalele și cele mai semnificative caracteristici ale canarilor este cântecul lor. O calitate deosebit de apreciată de proprietarii lor. Tăcerea unei păsări poate fi cauzată de sexul acesteia sau poate fi cauzată de o problemă de sănătate. La canari, există trei motive pentru care animalul poate înceta să cânte.

Mediul inconjurător

Există mai multe motive pentru care un canar ar putea să nu mai cânte, iar unul dintre aceste motive ar putea fi mediul inconjurător. Un aspect important al mediului inconjurător pentru un canar este lumina.

Lumină inadecvată

De ce un canar nu mai cântă? Un motiv pentru lipsa cântecului ar putea fi lumina inadecvată. Canarii au nevoie de o expunere adecvată la lumina naturală pentru a-și menține starea de spirit și sănătatea. Dacă locuința canarului dvs. nu primește suficientă lumină solară, acest lucru ar putea influența capacitatea canarului de a cânta. Asigurați-vă că canarul primește suficientă lumină naturală sau puteți investi într-o lampă specială cu spectru complet pentru păsări.

Zgomot excesiv

Un alt aspect al mediului inconjurător care ar putea afecta capacitatea cântăreță a canarului dvs. este zgomotul excesiv. Canarii sunt cunoscuți pentru sensibilitatea lor la zgomot și stresul cauzat de zgomot excesiv ar putea să-i descurajeze să cânte. Asigurați-vă că canarul are o zonă liniștită în care să se odihnească și să cânte fără perturbări.

 

Sfat
ExpertAnimal
În cazul în care canarul dumneavoastră prezintă alte simptome precum penaj închistat, scădere în greutate sau comportament anormal, este recomandabil să consultați un medic veterinar specializat în păsări.

 

Molt

Moltul, procesul natural în care canarii își schimbă penele, poate fi, de asemenea, un motiv pentru care canarul nu mai cântă. Moltul poate fi un proces stresant pentru păsări și ar putea afecta starea de spirit a canarului dvs., determinându-l să nu mai cânte temporar. Este important să asigurați canarului un mediu liniștit și confortabil pe durata acestui proces.

Pereche de canari galbeni

Are o boală

Dacă canarul dvs. nu mai cântă, ar putea fi un semn că are o boală sau o afecțiune medicală. Canarii pot fi predispusi la diverse boli și infecții, iar acestea ar putea să le influențeze comportamentul și interacțiunea cu mediul înconjurător.

Este în perioada de năpârlire

În plus față de molt, canarii trec prin perioade regulate de năpârlire în care își schimbă penele. Acest proces poate fi obositor pentru ei și i-ar putea face să își reducă activitatea vocală. În timpul acestei perioade, asigurați-vă că canarul are acces la o dietă echilibrată și la apă proaspătă și că mediul său este liniștit pentru a-i reduce stresul.

Scroll to Top