De ce vin animalele la mine? – Comportamentul animalelor

De ce vin animalele la mine? Este o întrebare comună pe care oamenii și-o pun atunci când sunt vizitați de animale, fie că sunt animale de companie sau animale sălbatice. Comportamentul animalelor poate fi destul de dificil de înțeles, dar există câteva semne și semnale pe care le putem observa pentru a înțelege motivul pentru care animalele vin către noi.

Cățelul vrea să facă cunoștință și să primească afecțiune

Exprimarea nevoii de afecțiune

Cățeii sunt cunoscuți pentru dorința lor de a face cunoștință și de a primi afecțiune din partea oamenilor. Atunci când un cățel se apropie de tine și încearcă să își manifeste afecțiunea, este posibil să se manifeste prin mișcări prietenoase, cum ar fi căutarea de atenție, lingerea mâinii tale sau a feței tale. Acest comportament indică în mod clar că animalul dorește să se conecteze cu tine și să primească afecțiune în schimb.

Forma adecvată de a răspunde

Când un cățel vine la tine pentru a face cunoștință și pentru a primi afecțiune, este important să răspunzi în mod adecvat. Acest lucru poate include să îi oferi atenție, să te joci cu el sau să îi oferi mângâieri. Răspunsul tău la dorința cățelului de afecțiune poate consolida legătura dintre tine și animal și poate asigura că este un moment plăcut pentru amândoi.

Câinele tău este flămând și vrea să fie hrănit

Dacă observi că un câine se apropie de tine și începe să îți dea semne clare că este flămând, precum mișcarea activă în jurul tău, își mișcă botul în direcția ta sau chiar te latră, este foarte posibil ca animalul să vrea să fie hrănit. Acest comportament poate fi înțeles ca o modalitate de a-și exprima nevoia de hrană și de a-și arăta dependența de oameni pentru a-și satisface nevoile alimentare.

Câinele săritor poate fi semn că este foarte excitat sau fericit

Un comportament comun și adesea interpretat greșit al câinilor este săritul în timp ce se joacă sau este extrem de entuziasmat. Când un câine sare în jurul tău sau încearcă să sară în brațele tale, acesta poate fi un semn clar că animalul este foarte excitat sau fericit. Acest comportament poate indica dorința câinelui de a se juca, de a interacționa cu tine sau pur și simplu de a-și arăta bucuria.

Când câinele ține coada ridicată poate fi semn de încredere sau de excitare

Coada unui câine poate fi un indicator puternic al stării sale emoționale. Atunci când un câine își ține coada ridicată sau o mișcă într-un mod energic și jucăuș, acesta poate fi un semn clar de încredere sau de excitare. Este important să observi și alte semnale ale comportamentului câinelui pentru a înțelege mai bine starea sa emoțională și pentru a reacționa corespunzător.

Sfat
ExpertAnimal
Comportamentul câinilor: de ce vin animalele la mine? Află cum să răspunzi corect la nevoile lor. Descoperă mai multe pe site-ul nostru!
Scroll to Top