De unde știu ce tip de broască țestoasă am? Află diferențele de gen

Caracteristici pentru determinarea genului

Dimensiunea cozii: Una dintre modalitățile de a determina genul unei broaște țestoase este să observăm dimensiunea cozii. De obicei, coada unei broaște țestoase de sex masculin este mai mare în comparație cu cea a unei broaște țestoase de sex feminin.

Forma plastronului

Forma plastronului: O altă caracteristică importantă este forma plastronului. La broaștele țestoase de sex masculin, plastronul are tendința de a fi concav, în timp ce la femele este mai plat sau chiar ușor convex.

Carapacea

Carapacea: Carapacea poate oferi, de asemenea, indicii despre gen. La masculi, carapacea este adesea mai puțin bombată sau mai subțire în comparație cu cea a femelelor.

Culorile specifice

Culorile specifice: Unele specii de broaște țestoase prezintă diferențe de culoare între masculi și femele. De exemplu, la broasca țestoasă cu tâmple roșii de Florida, masculii au gâtul de culoare roșie, în timp ce femelele au un gât de culoare mai palidă.

Sfat
ExpertAnimal
Află cum să identifici tipul de broască țestoasă pe baza caracteristicilor genului. De unde știu ce tip de broască țestoasă am? Descoperă acum diferențele de gen!
Scroll to Top