Dogue de Bordeaux: Caracteristici, Poze și Informații

Originea și Istoria

Dogue de Bordeaux, cunoscut și sub numele de Mastiff-ul Francez, are o istorie îndelungată care își are rădăcinile în Franța. Originea sa poate fi urmărită în regiunea Aquitaine, iar rasa a fost utilizată încă din perioada romană ca și câini de război și pentru vânătoare. Este interesant de menționat că Dogue de Bordeaux are legături strânse cu Mastiff-ul Tibetan, care a contribuit la trăsăturile sale distinctive. Cu toate acestea, rasa a avut de suferit în urma Revoluției Franceze, care a pus în pericol existența sa.

Procesul de standardizare a rasei a început în anii 1960, iar Dogue de Bordeaux a fost recunoscut oficial de American Kennel Club (AKC) abia în 2006. Prin urmare, această rasă are o istorie bogată și complexă legată de evoluția sa în timp.

Caracteristici Fizice

Este un câine robust, cu o masă corporală impresionantă de aproximativ 50 kg și o înălțime de 60 cm. Adăugând la imponența sa, Dogue de Bordeaux are trăsături molossoide mari, un craniu foarte mare în raport cu dimensiunile corpului și un bot scurt, dându-i un aspect caracteristic. Urechile sale sunt triunghiulare și purtate lăsate pe lângă cap, iar blana este scurtă, fină și aderentă la corp, având culori de bază precum roșu-mahon, castaniu, maro-roșcat sau portocaliu.

Personalitate și Comportament

Dogue de Bordeaux este cunoscut pentru intelectul său, loialitatea și curajul său. Este vigilent și nu latră des, fiind un protector înrădăcinat, ceea ce îl face un bun câine de pază. Interesant este faptul că se înțelege bine cu copiii, arătând o latură tandră și protectoare în prezența acestora. Cu toate acestea, este un câine care necesită un minim de îngrijire și întreținere pentru a-și menține sănătatea și aspectul fizic impresionant.

Îngrijire și Sănătate

Desigur, ca și alte rase, Dogue de Bordeaux are nevoi specifice de îngrijire și poate fi predispus la anumite probleme de sănătate. Printre acestea se numără torsiunea gastrică, displazie de șold, maladia cotului și altele. Este important ca aceste aspecte să fie luate în considerare de către stăpânii acestei rase și să li se acorde atenția și îngrijirea adecvată.

Relația cu copiii

Dogue de Bordeaux este cunoscut pentru relația sa bună cu copiii, arătând o latură tandră și protector în prezența acestora. Cu toate acestea, ca și cu orice alt animal de companie, supravegherea interacțiunii dintre câine și copii este esențială pentru a asigura siguranța și buna înțelegere reciprocă.

Necesități de dresaj și stimulare

Fiind un câine inteligent și loial, Dogue de Bordeaux necesita un dresaj timpuriu și consistent realizat de către o persoană experimentată. În plus, este important ca această rasă să beneficieze de stimulare mentală și de exerciții fizice regulate pentru a-și menține starea de bine și pentru a-și elibera energia acumulată.

Pentru a concluziona, Dogue de Bordeaux este o rasă fascinantă, cu o istorie bogată și cu trăsături distincte care necesită o îngrijire adecvată și o atenție deosebită din partea stăpânilor săi. Cu o personalitate puternică, dar devotată, acest câine reprezintă o alegere minunată pentru cei care sunt dispuși să îi ofere afecțiune și atenție constantă.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă originile și caracteristicile Dogue de Bordeaux, precum și cum să îl îngrijești și să îi menții sănătatea. Vezi poze și informații utile!
Scroll to Top