Sarcina și pisicile: Cum să te protejezi de toxoplasmoză

Riscul de a face toxoplasmoza

Atunci când vorbim despre sarcină și pisici, vine în discuție riscul de a face toxoplasmoză. Toxoplasmoza este o infecție parazitară cauzată de parazitul Toxoplasma gondii. Acest parazit poate fi transmis prin contactul cu fecalele unei pisici infectate. De aceea, multe femei gravide se întreabă: Îmi pot atinge pisica dacă sunt însărcinată? E important să înțelegem impactul acestei infecții și cum ne putem proteja pe noi și pe copiii noștri.

De ce este important să eviți contactul cu fecalele de pisică

Infecția cu toxoplasmoză poate fi destul de gravă în timpul sarcinii. Deși majoritatea oamenilor nu prezintă niciun semn sau simptom, infecția poate cauza simptome asemănătoare cu o răceală ușoară. Totuși, există riscul de a transmite infecția la copil, mai ales dacă te infectezi în timpul sarcinii.

Cum poate afecta toxoplasmoza sarcina

Dacă te infectezi cu toxoplasmoză în timpul sarcinii, există o probabilitate de 30% de a transmite infecția la copil, ceea ce poate duce la toxoplasmoza congenitală. Copiii născuți cu toxoplasmoză pot avea complicații grave, precum probleme de sănătate la naștere sau chiar mai târziu în viață. Este important de menționat că copiii sunt mai susceptibili de a face toxoplasmoză dacă mama se infectează în trimestrul trei de sarcină, iar complicațiile pot fi mai severe în acest caz.

Sfat
ExpertAnimal
Învață cum să te protejezi de toxoplasmoză în timpul sarcinii și cum să îți păstrezi pisica în siguranță. Citește mai mult!
Scroll to Top