Caracter și temperament Mastiff Englez | Descoperă rasa

Origini și istorie

Mastiff englez are o istorie impresionantă, datând de aproximativ 2000 de ani. Acești câini au fost folosiți pentru vânătoare, lupte cu animale sălbatice și chiar în război. De-a lungul istoriei, Mastiff-ii au fost apreciați pentru forța și loialitatea lor remarcabilă.

2000 de ani de istorie

Impresionantul Mastiff englez poate să se mândrească cu o istorie care se întinde pe parcursul a două milenii. Rasa a apărut în Marea Britanie, iar trăsăturile sale de paznic loial și puternic l-au făcut popular nu doar pentru vânătoare, ci și pentru protecția proprietăților.

Importanța originilor rasei

Originea acestei rase este esențială pentru înțelegerea caracterului și temperamentului său. Înțelegerea istoriei Mastiff-ului englez poate oferi o perspectivă mai profundă asupra nevoilor sale și a modului în care poate să se potrivească într-un mediu de viață modern.

Mărime și aspect

Mastiff englez este bine cunoscut pentru mărimea sa impunătoare. Masculii pot cântări până la 100 kg și pot ajunge la înălțimi de până la 80 cm la greabăn. Acești câini au o prezență imponentă și o forță fizică impresionantă.

Sănătate și îngrijire

Pentru a-și menține sănătatea optimă, Mastiff-ii englezi necesită o atenție deosebită în ceea ce privește displazia de șold, o problemă de sănătate frecventă în această rasă. De aceea, vizitele regulate la medicul veterinar și exercițiile fizice moderate sunt vitale pentru a menține câinii fericiți și sănătoși.

Prevenirea displaziei de șold

Prevenirea este esențială când vine vorba de problemele de sănătate ale Mastiff-ului englez. Este recomandat ca proprietarii să se informeze cu privire la metodele de a preveni și gestiona această problemă comună în rasa Mastiff englezesc.

Personalitate și comportament

Mastiff englez are un caracter admirabil, fiind cunoscut pentru blândețea și calmitatea sa. Acești câini se adaptează ușor la stăpânii lor și sunt recunoscuți pentru loialitatea lor necondiționată. De asemenea, au un instinct natural de a-și proteja familia și teritoriul.

Adaptabilitate și sociabilitate

Deși sunt câini puternici și impunători, Mastiff-ii englezi au o latură blândă și pot fi foarte adaptați la diferite medii și stiluri de viață. În plus, acești câini apreciază compania altor animale și a oamenilor, fiind animale de companie minunate pentru familiile iubitoare.

Instinct protector și gardian

Reputația Mastiff-ilor englezi ca fiind câini de pază și protecție nu este deloc infundată. Cu un instinct protector puternic, acești câini sunt devotați și hotărâți să-și apere stăpânii și proprietățile, făcându-i parteneri de nădejde pentru cei care apreciază securitatea și protecția.

Necesități nutriționale și de îngrijire

Este important să subliniem că Mastiff englez necesită o cantitate considerabilă de hrană de calitate superioară pentru a-și menține nivelul ridicat de energie și starea de sănătate. De asemenea, o îngrijire regulată a blănii și a urechilor poate preveni apariția problemelor de sănătate si poate asigura un aspect plăcut.

Disponibilitate și preț

Rasa Mastiff englez este cunoscută pentru raritatea sa. Acești câini sunt dificil de găsit, chiar și în țara lor de origine, Marea Britanie. Din acest motiv, prețul unui Mastiff englez poate fi destul de ridicat. În străinătate, costul unui astfel de câine poate porni de la aproximativ 1000 de euro, în timp ce în România, prețul poate ajunge între 5000-6000 de lire sterline.

Raritatea rasei Mastiff englez

Marea raritate a acestei rase poate conduce la prețuri mai mari și la o așteptare mai lungă pentru a obține un astfel de câine. Cu toate acestea, pasionații de câini care apreciază fiabilitatea, loialitatea și imensitatea Mastiff-ului englez sunt dispuși să investească timp și resurse pentru a adăuga un astfel de animal de companie deosebit în familie.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă caracteristicile și istoria mastiff-ului englez. Află tot ce trebuie să știi pentru a avea grijă de această rasă minunată.
Scroll to Top