Pisica mea are urechile reci

Trebuie să arate o pisică cu urechile reci

Urechile pisicii tale sunt un element foarte important în corpul acestui mic animal, deoarece în simțurile sale, auzul este unul dintre cele mai de preț. Ei sunt capabili să audă sunete cu o frecvență de 100.000 Hz, comparativ cu 20.000 Hz pentru oameni. De asemenea, pot schimba frecvent temperatura, chiar daca sunt sub temperatura lor normala, acest lucru nu indica faptul ca animalului tau ii este frig. Ocazional, ei dezvoltă o scădere severă a temperaturii corpului sau hipotermie, care se poate datora în mare parte condițiilor medicale sau de mediu.

Pisica are urechi reci: cauzele

Pisica mea are urechile reci este o problemă întâlnită de mulți stăpâni de felino-prieteni. De ce se întâmplă asta? Există mai multe motive posibile pentru acest fenomen și este important să fii conștient de ele pentru a-ți putea îngriji corespunzător pisica. Iată câteva cauze potențiale ale urechilor reci la pisici:

Probleme intestinale

O cauză comună a acestui simptom la pisici poate fi legată de problemele intestinale. De exemplu, diabetul sau alte tulburări metabolice pot avea un impact negativ asupra circulației sângelui, ceea ce poate duce la senzația de reci în urechi.

Boli renale

De asemenea, boli renale pot fi asociate cu senzația de urechi reci la pisici. Problemele renale pot cauza tulburări în echilibrul electrolitic al organismului, ceea ce poate afecta și circulația sângelui la nivelul urechilor.

 

Sfat
ExpertAnimal
Dacă observi că pisica ta are urechile reci și/sau prezintă și alte simptome neobișnuite, este recomandat să consulți un medic veterinar cât mai curând posibil. Doar un specialist poate investiga în profunzime starea de sănătate a pisicii și poate oferi tratamentul corespunzător, în cazul în care este necesar.

Pisica ridica mana

Probleme ale ficatului

Problemele hepatice pot fi, de asemenea, legate de senzația de reci în urechi la pisici. Ficatul are un rol crucial în metabolizarea substanțelor chimice din organism, iar disfuncțiile hepatice pot avea diverse repercusiuni, inclusiv alterarea circulației sângelui la nivelul urechilor.

Afecțiuni ale tractului urinar

Anumite afecțiuni ale tractului urinar, cum ar fi infecțiile sau piedicile în eliminarea urinei, pot influența și ele modul în care pisica își percepe temperatura urechilor.

Alte simptome de urmărit

Atunci când pisica are urechile reci, este important să fii atent la alte simptome sau schimbări de comportament. Printre acestea se numără letargia, depresia, diareea, pierderea apetitului sau constipația. Toate aceste semne ar putea fi indicii importante pentru medicul veterinar în stabilirea diagnosticului.

 

Scroll to Top