Pisica mea nu acceptă noua pisică: 7 sfaturi pentru împăcarea lor

Consultă un specialist în comportamentul pisicilor

Când vine vorba de introducerea unei noi pisici în casă, este important să consulți un specialist în comportamentul pisicilor. Un profesionist cu experiență poate oferi sfaturi și strategii personalizate pentru a face tranziția mai ușoară atât pentru pisica existentă, cât și pentru noua pisică.

Caută profesională ajutor pentru situații complexe

Dacă pisica ta existentă este extrem de agitată sau neprietenoasă față de noua pisică, ar trebui să cauți ajutor profesional. Unele situații pot fi mai complexe și pot necesita abordări specializate pentru a asigura împăcarea pisicilor.

Verifică calificarea specialistului în comportamentul pisicilor

Atunci când alegi un specialist în comportamentul pisicilor, asigură-te că este bine calificat și are experiența necesară pentru a te ajuta. Verifică recenziile și asigură-te că persoana pe care o alegi are un istoric solid în rezolvarea problemelor de comportament la pisici.

Urmează regula utilă de două săptămâni de tatonare

O abordare eficientă pentru introducerea unei noi pisici într-o gospodărie este să urmezi regula utilă de două săptămâni de tatonare. Aceasta presupune o introducere treptată și atentă a noii pisici, pentru a le permite să se obișnuiască una cu cealaltă fără a crea stres sau tensiune.

Separă pisicile la început pentru a le permite să se obișnuiască una cu cealaltă prin miros

La început, separă pisicile în camere diferite și permitere lor să se obișnuiască cu prezența celuilalt prin miros. Adu obiecte care au mirosul fiecăreia dintre ele în încăperile separate, astfel încât să se obișnuiască cu prezența olfactivă a celeilalte fără a se vedea inițial.

Asigură-te că ambele pisici se simt în siguranță și protejate

O parte crucială a împăcării pisicilor este să te asiguri că ambele se simt în siguranță și protejate. Creează medii separate și sigure pentru fiecare pisică, astfel încât să poată avea propria zonă în care să se retragă și să se simtă în largul lor.

Crează spații separate și sigure pentru fiecare pisică

Asigură-te că fiecare pisică are propriul ei loc de odihnă și ascunzătoare. Acest lucru le permite să se retragă în momente de stres sau anxietate și să se simtă în siguranță. Este important ca fiecare pisică să aibă un spațiu propriu, unde nu este deranjată de cealaltă pisică.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă 7 sfaturi pentru a împăca pisicile, de la specialiști. Rezolvă problema: Pisica mea nu acceptă noua pisică. Consultă acum!
Scroll to Top