Pisica mea se scarpină mult la gât – Cauze și tratamente

Pisica mea mâncărime multe remedii acasă

Probleme ale pielii precum impetigo sau acneea

Pisica mea se scarpină mult la gât, iar aceasta poate fi cauzată de anumite probleme ale pielii, cum ar fi impetigo sau acneea. Impetigo este o problemă comună a pielii provocată de bacterii care pătrund în piele prin leziuni sau zgârieturi. Aceasta poate determina mâncărime și disconfort, făcând ca pisica să se scarpine excesiv. Pe de altă parte, acneea la pisici poate provoca și ea mâncărime și iritații ale pielii, ceea ce duce la scărpinare intensă.

Impetigo

Impetigo poate apărea ca pete roșii, ulcerații sau cruste, de obicei în jurul gurii și bărbiei pisicii. Dacă observi aceste simptome, este important să consulți imediat un medic veterinar pentru a obține un diagnostic corect și tratamentul adecvat.

Acneea la pisici

Acneea apare sub formă de puncte negre, roșii sau inflamate pe bărbie sau pe buzele pisicii. Aceasta poate fi cauzată de diverse factori, cum ar fi reacții alergice sau infecții bacteriene. Tratamentul acneei la pisici poate include curățarea regulată a zonei afectate și administrarea de medicamente recomandate de către un medic veterinar.

Lipsa unor nutrienți esențiali în hrana pisicii

O altă cauză comună a mâncărimii excesive și a scărpinatului la pisici poate fi lipsa unor nutrienți esențiali în hrana acestei feline. O dietă necorespunzătoare poate duce la deficiențe de vitamine sau minerale, care pot afecta sănătatea pielii și a blănii. De exemplu, lipsa acizilor grași omega-3 poate duce la uscăciune și mâncărime a pielii. Este important să oferi pisicii tale o hrană echilibrată și să consulți un veterinar pentru recomandări nutriționale adecvate.

Resturi din mediu care se lipesc de blană sau piele

Pisica ta poate să se scarpine la gât din cauza resturilor din mediu care se lipesc de blană sau piele. De exemplu, polenul, prafurile sau alte particule din mediu se pot aduna pe blană și pot provoca iritații și mâncărime. Asigură-te că îți periezi pisica în mod regulat și menții mediul ei curat pentru a reduce astfel de iritații ale pielii.

Alergii la purici, alergeni din mediu sau anumite componente ale hranei

Alergiile la purici, alergenii din mediu sau anumite componente ale hranei pot provoca, de asemenea, mâncărime și disconfort la pisici, făcându-le să se scarpine excesiv. Alergiile pot fi cauzate de reacții la purici, polen, mucegai sau chiar la anumite ingrediente din hrana pisicii. Este crucial să identifici alergenul specific și să eviți expunerea pisicii la acesta pentru a preveni mâncărimea și disconfortul continuu.

Excesul de toaletare a pisicii

Uneori, excesul de toaletare a pisicii poate duce la iritații ale pielii și mâncărime. Pisicile pot deveni obsedate de linsul sau scărpinarea constantă a anumitor zone ale corpului, ceea ce poate provoca inflamații și leziuni ale pielii. Dacă observi că pisica ta se toaletează excesiv, ar trebui să consulți un medic veterinar pentru a investiga și a gestiona această problemă comportamentală.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cauzele și tratamentele pentru scărpinatul excesiv al unei pisici la gât. Află cum poți ajuta pisica să scape de această problemă!
Scroll to Top