Pisica mea se târăște pe podea

Pisica își târăște fesele pe pământ: toate cauzele (foto AdobeStock)

S-ar putea chiar să fie surprins să afle cauzele care par a fi „ireconciliabile” care pot determina o pisică să-și frece fundul de pământul și continuă așa. După cum am menționat deja, cauzele pot fi aceleași și la câini, așa că este mai bine să aveți numărul medicului veterinar. Daca, in schimb, pisica in cauza sufera de paralizie a picioarelor posterioare, nu poate fi considerat decat normal ca aceasta sa se miste in acest fel. În cazul unei pisici sănătoase, ne concentrăm așadar atenția asupra zonei sale anale.

Pisica mea se rostogolește pe pământ când mă vede, de ce?

Limbajul corpului pisicilor este foarte bogat și este ceva pe care oamenii care locuiesc cu ele îl pot verifica în fiecare zi. Dar chiar și aceste animale pot forma o legătură cu totul specială cu familia lor umană sau cu un membru al familiei. De aceea, când venim acasă după o perioadă de timp, ei se pot întinde și se pot întoarce.

Întrebarea este: de ce fac ei exact asta? Ei bine, atunci când pisicile sau orice alt animal stau întins pe spate, își expun partea cea mai vulnerabilă, așa că putem presupune că vor face asta doar dacă se simt în siguranță și încrezători. Cu alte cuvinte: dacă pisica ta se rostogolește pe pământ când te vede, îți spune că este foarte fericit să te vadă.

Paraziți

Similar câinilor, apariția scuterelor la pisici este un indiciu clar că acestea pot avea o infestare cu paraziți externi și interni.

În cazul paraziților externi, cum ar fi puricii și acarienii, acest comportament este adesea însoțit de lingerea și mușcarea excesivă a zonei dorsale a pisicii, inclusiv coada și labele.

Frecare între labe

De mai multe ori ați venit acasă și pisica a început să vă frece picioarele. Nu este nimic ciudat.

cats playing

De fapt, există mai multe motive. Primul este un mod de a-ți arăta bucuria lui de a te vedea. Celălalt ar putea fi legat de etichetare. Precum să-ți lingi părul, frecarea de tine îl ajută să-și lase parfumul asupra ta, făcându-te parte din familia sa.

Apa și pisicile nu sunt foarte prietenoase, asta e sigur. Totuși, dacă vorbim despre chiuvetă în sine, povestea se schimbă. Și este că mulți dintre voi vă veți fi găsit ocazional pisicuței întinși acolo de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Are o explicație logică. În primul rând, fiind un loc oval și mic, le poate aminti pisicilor de mici leagăne sau bârloguri, făcându-le astfel să se simtă confortabil și relaxați în interior. Pe de altă parte, și mai ales vara, ei caută locuri răcoroase pentru a învinge căldura și unde mai răcoroase decât plăcile ceramice în baie?

Când se freacă de tine

Dacă își freacă corpul de al tău și, făcând asta, își ridică coada, își exprimă fericirea și te impregnează cu feromonii săi. Este modul ei de a-și împărtăși parfumul și de a-ți arăta dragostea față de tine.

Dacă, în timp ce o ține, face o mișcare cu labele din față ca și cum ar fi muls, aceasta este expresia maximă a plăcerii, deoarece așa a făcut cu mama sa când alăpta și asta exprimă cum a simțit în timp ce alăptai, ar putea însemna și că te confundă cu mama lor.

Fotos vía Unsplash, agradecimiento por su libre distribución

Scroll to Top