Pisici cu ochi în două culori – Explicația științifică a heterocromiei

Cum apare Heterochromia iridum la pisici?

Pisici cu ochi în două culori suferă de o afecțiune cunoscută sub numele de „Heterochromia iridum”. Apariția acestei caracteristici la pisici este asociată în principal cu cantitatea de melanină din iris, pigmentul care determină culoarea ochilor.

Efectul excesului sau lipsei de melanină

Heterochromia iridum apare în principal la pisicile albe ca rezultat al unui exces sau a lipsei de melanină. Melanina este pigmentul responsabil pentru determinarea culorii pielii, părului și ochilor la oameni și la unele animale.

Factori genetici și legătura cu pigmentarea ochilor

Pisici cu ochi în două culori sunt mai predispuse să aibă Heterochromia iridum, iar această trăsătură poate fi genetică și legată de pigmentarea ochilor. La naștere, pisicile au ochi de aceeași culoare, însă în primele săptămâni de viață, unul dintre ochi capătă o altă culoare.

De ce se schimbă culoarea ochilor pisicilor?

Culoarea ochilor unei pisici este determinată genetic și este legată de pigmentarea ochilor.

Cum determină melanina culoarea ochilor la pisici?

Relația dintre melanină și culoarea ochilor

Pisici cu ochi în două culori prezintă o variație a culorii ochilor datorată cantității diferite de melanină din iris. Pisicile cu blană neagră au de obicei ochii verzi, în timp ce cantitatea de melanină din iris determină culorile ochilor.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă misterul pisicilor cu ochi în două culori. Află cum apare heterocromia și de ce melanina influențează culoarea ochilor.
Scroll to Top