Pisicile trebuie acoperite pentru a dormi – De ce își acoperă fața când dorm

Le protejează ochii de lumină

Când vine vorba de somnul pisicilor, există multe lucruri interesante pe care proprietarii de pisici le pot observa. Un obicei comun al pisicilor atunci când dorm este acela de a-și acoperi fața cu lăbuțele sau de a-și ghemui capul sub o pernă sau o pătură. De ce fac asta? Unul dintre motivele posibile este să-și protejeze ochii de lumină.

Reducerea luminii pentru un somn mai profund

Pisicile sunt cunoscute pentru sensibilitatea lor la lumină. În sălbăticie, această caracteristică a evoluat pentru a le ajuta să vâneze eficient în crepuscul sau în timpul nopții. Cu toate acestea, în mediul casnic modern, această sensibilitate poate duce la disconfort atunci când este prea luminos. Acoperindu-și fața cu lăbuțele sau cu un obiect apropiat, pisicile pot reduce nivelul de lumină care le ajunge la ochi, permițându-le să doarmă mai profund și mai confortabil.

Pisicile preferă să doarmă în lipsa luminii

Este important de menționat că, în general, **pisicile trebuie acoperite pentru a dormi** preferă să doarmă în locuri întunecate și liniștite. Acest lucru se datorează naturii lor crepusculare și nocturne. Prin urmare, acoperirea feței cu lăbuțele sau cu alte obiecte le ajută să creeze un mediu mai propice pentru somn, similar cu cel pe care l-ar găsi în mediul lor natural.

Sfat
ExpertAnimal
Află de ce pisicile își acoperă fața când dorm și cum le poți oferi un loc de odihnă confortabil. Pisicile trebuie acoperite pentru a dormi. Află mai multe acum!

Își acoperă capul pentru a se proteja în timpul somnului

Un alt motiv posibil pentru care pisicile își acoperă fața sau își ghemuie capul atunci când dorm este acela de a se proteja. De exemplu, acoperirea nasului și a ochilor poate fi o modalitate de a-și proteja aceste zone sensibile de praf, lumină puternică sau de orice factori care ar putea să le perturbe somnul. De asemenea, acest gest le poate oferi pisicilor o senzație de siguranță și confort în timpul somnului.

Scroll to Top