Pisicilor le este dor de stăpânii lor – semne și simptome

Comportamentul afectiv excesiv

Unele pisici pot dezvolta un comportament afectiv excesiv atunci când le este dor de stăpânii lor. Acest comportament poate include insistența de a fi aproape de stăpân tot timpul, urmându-l ca o umbră și căutând constant atenția acestuia.

Modificări ale comportamentului legate de absența stăpânului

Când stăpânul pleacă, pisicilor le este dor de stăpânii lor, iar acest lucru poate determina o serie de modificări comportamentale. Pisicile pot deveni triste sau se pot retrage într-un colț al casei atunci când simt că stăpânul lor pleacă. De asemenea, ele pot manifesta o reacție de entuziasm exagerat atunci când stăpânul se întoarce acasă.

Reacția la plecarea stăpânului

Pisicile pot miauna excesiv, urina și defeca în locuri nepotrivite sau pot începe să distrugă obiecte din casă atunci când simt că stăpânul urmează să plece. Aceste reacții sunt adesea semne că pisicilor le este dor de stăpânii lor și pot provoca disconfort atât pentru pisică, cât și pentru stăpân.

Modificări ale comportamentului legate de prezența stăpânului

Pe de altă parte, când stăpânul este prezent în casă, pisicile pot fi extrem de atașate și afectuoase. Acestea pot căuta contactul constant cu stăpânul și pot manifesta un comportament de lins excesiv.

Simptome fizice

Pisicile care resimt dorul de stăpân pot prezenta și simptome fizice. Comportamentul de lins excesiv poate duce la iritarea pielii sau chiar la chelie în zonele luate în considerare. De asemenea, pisicile pot vomita sau pot refuza să mănânce atunci când sunt lăsate singure și simt lipsa stăpânului.

Comportamentul de lins excesiv

Comportamentul de lins excesiv poate fi un semn clar că pisicilor le este dor de stăpânii lor. Acestea pot să se lingă insistent în anumite zone ale corpului până când pielea devine iritată sau pot apărea leziuni.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă semnele și simptomele pisicilor care își doresc stăpânii lor. Află cum să recunoști comportamentul afectiv și modul în care simt lipsa stăpânului lor. Articolul conține informații valoroase pentru stăpânii de pisici. Caută răspunsurile acum!
Scroll to Top