Rase de câini cu păr scurt de talie medie

Basset Hound este un câine originar din Franța, ale cărui origini datează din secolul al XVI-lea, când câini de dimensiuni mici și putere fizică mare erau folosiți pentru a urmări iepurii. Se spune că Basset Hound este descendentul direct al St. Humbert Hound și al Basset Artésien de Normandie. Cunoscuți pentru nasul lor ascuțit și instinctul curios, ei sunt un câine de familie ideal.

Cocker Spaniel Englez

Rase de câini Cocker Spaniel Englez

Câinii Cocker Spaniel au aproximativ 40 de centimetri înălțime și cântăresc aproximativ 8 kg. Ei au fost în mod tradițional câini de vânătoare, așa că își păstrează încă o personalitate de explorator. Urechile lor lungi căzute sunt caracteristice. Au un caracter foarte prietenos, chiar dacă au multă energie.

Rottweiler

De origine germană, în antichitate era folosit ca „câine de măcelar” sau păstor de vite. Este un animal foarte puternic, musculos și plin de energie (are nevoie de plimbări și exerciții zilnice). Deși se spune că este un câine agresiv, totul depinde de educația pe care i-o oferă stăpânii săi: poate fi foarte calm și ascultător dacă este predat de la o vârstă fragedă. Blana acestei rase este neagră strălucitoare, cu unele părți maro sau roșiatice.

Activ, dinamic, sociabil, inteligent și suplu. Acestea sunt principalele caracteristici ale altuia dintre cei mai importanti câini cu păr scurt. Blana este dreaptă, netedă și confortabilă pe corp. Cele mai comune culori sunt alb și negru, alb și maro, alb și portocaliu. Masculii pot măsura până la 70 cm la greabăn și cântăresc 30 kg.

Cum să periezi câinii cu părul scurt?

Periajul regulat este esențial pentru a menține sănătatea blanii câinelui nostru. Ideal este sa o faci in fiecare zi si sa obisnuiesti animalul cu ea ca un catel, putand folosi periajul ca moment de joaca si legatura intre animal si stapan.

Periajul trebuie adaptat fiecărui animal. In cazul cainilor cu par scurt, trebuie retinut ca parul nu protejeaza pielea la fel de mult ca parul lung. Astfel, periajul va fi mai moale pentru a nu irita derma. Periile din peri naturali sau mănușile concepute pentru periaj sunt instrumentele ideale pentru această sarcină.

Scottish Terrier

Un alt câine de talie mică până la mijlocie este popularul Scottish Terrier sau Scottie. Acest terrier shaggy se remarcă prin blana groasă de pe barbă, sprâncene și labe. Ochii strălucitori și pătrunzători, precum și urechile și coada erecte, transmit o vigilență tipică.

Scroll to Top