Cele mai bune rase de câini englezi – Ghid complet

Rase de câini mari

Câinii mari sunt adesea impresionanți, puternici și devotați. Aceste rase de câini pot fi parteneri minunați pentru familiile care își doresc un companion loial și protector. Iată câteva dintre cele mai cunoscute rase de câini mari:

Mastiff

Mastiff-ul este o rasă veche de câini de talie mare originară din Marea Britanie. Acești câini sunt cunoscuți pentru dimensiunile lor masive și pentru atitudinea lor protectoare față de familia lor. Cu o dresare corespunzătoare, Mastiff-ul poate fi un companion liniștit și iubitor. Sunt animale de companie minunate, în special pentru familiile cu copii.

Bullmastiff

Bullmastiff-ul este rezultatul încrucișării dintre Mastiff și Buldog. Această rasă este recunoscută pentru abilitatea sa de a proteja familia și de a supraveghea teritoriul. Bullmastiff-ii sunt de obicei calmă și echilibrați, dar pot fi, în același timp, vigilenți și gata să intervină în situații de pericol. Sunt câini puternici și loiali, ceea ce îi face să fie excelentă companie pentru cei care iubesc rasele de câini mari.

Rase de câini mici și de companie

Pentru cei care iubesc câinii, dar locuiesc în apartamente sau spații mici, rasele mici și de companie pot fi alegerea perfectă. Aceste rase sunt adorabile, prietenoase și ideale pentru viața de zi cu zi. Iată câteva dintre cele mai populare rase de câini mici și de companie:

Rase de câini de vânătoare

Rasele de câini de vânătoare sunt cunoscute pentru abilitățile lor excelente de urmărire și vânătoare. Aceste rase sunt pline de energie și adoră să fie active. Dacă sunteți un iubitor de sporturi în aer liber și vă place vânătoarea, aceste rase ar putea fi partenerii ideali pentru dumneavoastră. Iată câteva dintre cele mai populare rase de câini de vânătoare:

Beagle

Beagle-ul este o rasă de câini de vânătoare de talie mică cu o personalitate plină de viață. Acești câini sunt curioși, prietenoși și plini de energie. Cu o dresare corespunzătoare, Beagle-ii pot fi prietenoși și iubitori cu toată lumea. Sunt câini versatili, potrivindu-se atât pentru vânători, cât și pentru familiile iubitoare de animale de companie.

Basset Hound

Basset Hound-ul este o rasă de câini de vânătoare cu o personalitate liniștită și plină de farmec. Acești căței au o olfactivitate excelentă și o abilitate remarcabilă de a urmări mirosurile. Deși pot părea leneși, Basset Hound-ii sunt, de fapt, plini de energie și adoră să participe în activități care îi implică pe ei și pe stăpânii lor.

Rase de câini de turmă

Rasele de câini de turmă sunt cunoscute pentru priceperea lor în a conduce și supraveghea animalele. Aceste câini sunt extrem de loiali, inteligenți și dornici să muncească. Dacă aveți nevoie de un partener de încredere pentru a vă ajuta să lucrați cu animalele, aceste rase ar putea fi alegerea ideală pentru dumneavoastră. Iată câteva dintre cele mai apreciate rase de câini de turmă:

Border Collie

Border Collie-ul este una dintre cele mai inteligente rase de câini din lume. Acești câini sunt cunoscuți pentru abilitățile lor excelente de turmă și pentru inteligența lor remarcabilă. Border Collie-ii sunt extrem de loiali și dornici să învețe, ceea ce îi face să fie parteneri minunați pentru cei care lucrează cu animalele sau care își doresc un companion inteligent și devotat.

Rough Collie

Rough Collie-ul, cunoscut și sub numele de „lassie”, este o rasă iconică recunoscută pentru frumusețea sa uimitoare și pentru loialitatea sa necondiționată. Acești câini sunt blânzi, prietenoși și gata să-și protejeze familia cu orice preț. Sunt animale excelente de companie pentru familiile iubitoare de câini, datorită personalității lor calde și iubitoare.

Sheltie

Sheltie-ul, cunoscut și sub numele de Shetland Sheepdog, este o rasă superbă și inteligentă. Acești câini sunt loiali, inteligenți și dornici să fie implicați în orice activitate a stăpânului lor. Datorită taliei mici și personalității lor prietenoase, Sheltie-ii sunt ideali pentru familiile care își doresc un companion devotat și plin de viață.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cele mai bune rase de câini englezi! De la mastiffi și beagle, până la border collie și multe altele. Alege rasa potrivită pentru tine!
Scroll to Top