Specii de țestoase de apă dulce din Europa

Doar specii de țestoase de apă dulce din Europa realistic

Specii de țestoase de apă dulce sunt animale fascinante care pot fi întâlnite în numeroase habitate din Europa. Aceste creaturi uimitoare sunt adaptate pentru viața în apă dulce și sunt deosebit de importante pentru echilibrul ecologic al ecosistemelor acvatice. În Europa, există mai multe specii unice de țestoase de apă dulce, fiecare având trăsături distinctive care le diferențiază. În acest articol, vom explora câteva dintre speciile de țestoase de apă dulce din Europa și vom învăța mai multe despre habitatul, comportamentul și importanța lor în mediul înconjurător.

Specii de țestoase de apă dulce din Europa

Emys orbicularis

Emys orbicularis, cunoscută și sub numele de țestoasa cu carapacea cărămidie, este una dintre cele mai răspândite specii de țestoase de apă dulce din Europa. Această specie trăiește în habitate acvatice lente, cum ar fi bălți, lacuri și râuri cu vegetație bogată. Țestoasa cu carapacea cărămidie are o carapace de formă ovală, care variază în culoare de la maro închis până la verde-cenușiu, iar plastronul său este de obicei galben sau portocaliu. Aceste creaturi sunt carnivore, hrănindu-se cu pești mici, insecte, moluște și alte nevertebrate acvatice. Emys orbicularis este o specie de țestoasă de apă dulce vulnerabilă din Europa, fiind amenințată de pierderea habitatului și de poluare.

Mauremys leprosa

Mauremys leprosa, cunoscută sub numele de țestoasa mauritană, este o specie de țestoasă de apă dulce găsită în sudul Europei. Acest tip de țestoasă trăiește în principal în râurile lente, bălți și iazuri din Peninsula Iberică. Mauremys leprosa are o carapace de culoare neagră sau maro, iar plastronul său este galben sau portocaliu. Aceste țestoase se hrănesc cu o varietate de nevertebrate acvatice și plante acvatice. Habitatul lor natural este amenințat de distrugerea mediului înconjurător și de introducerea speciilor non-native.

Mauremys rivulata

Mauremys rivulata, sau țestoasa palestineză, este o specie de țestoasă de apă dulce găsită în principal în regiunea mediteraneană. Asemănătoare cu Mauremys leprosa, această specie trăiește în iazuri, râuri lente și bălți acoperite cu vegetație. Are o carapace de culoare maro sau verde-oliv și plastronul este de obicei galben deschis sau portocaliu. Mauremys rivulata se hrănește cu plante acvatice, moluște și nevertebrate. Aceste țestoase sunt importante pentru ecosistemele acvatice din regiunea mediteraneană și sunt afectate de pierderea habitatului în urma urbanizării și a schimbărilor de mediu.

Mauremys caspica

Mauremys caspica, sau țestoasa caspică, este o specie de țestoasă de apă dulce întâlnită în Europa de Sud-Est. Aceste creaturi trăiesc în râurile lente, iazuri și canale cu vegetație densă. Au o carapace de culoare maro sau verde-oliv, iar plastronul lor poate varia de la galben deschis până la portocaliu. Mauremys caspica este o specie omnivoră, hrănindu-se cu pești mici, insecte, plante acvatice și alte resurse disponibile în habitatul lor. Aceste țestoase sunt amenințate de pierderea habitatului, poluare și perturbarea umană.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă specii de țestoase de apă dulce din Europa. Emys orbicularis, Mauremys leprosa, Mauremys rivulata și Mauremys caspica. Află mai multe acum!
Scroll to Top