Terrierul rus negru: caracteristici ale rasei de câini

Originea și istoria

Terrierul rus negru este o rasă de câine cu o istorie îndelungată și interesantă. Nativă din Rusia, această rasă a fost inițial crescută pentru vânătoare, în special pentru vânatul de rozătoare și iepuri. Terrierul rus negru este cunoscut și sub denumirea de „Terrierul negru rusesc” sau „Tchiorny Terrier”. Rasa a fost dezvoltată în anii 1940 în Uniunea Sovietică, prin încrucișarea mai multor rase, cum ar fi Giant Schnauzer, Rottweiler, Airedale Terrier și altele.

De unde provine Terrierul rus negru?

Originea exactă a rasei nu este cunoscută în detaliu, dar se crede că a fost dezvoltată în regiunea Rusiei și a fost utilizată pentru vânătoare și paza proprietăților.

Aspect și înfățișare

Terrierul rus negru este un câine de talie medie, robust și musculos. Are o blană densă, neagră și lucioasă, cu un aspect încrețit caracteristic. Capul este mare, cu urechi în formă de V și ochi mici și întunecați. Coada este de obicei tăiată în mod natural.

Cum arată Terrierul rus negru?

Terrierul rus negru este cunoscut pentru aspectul său impresionant. Blana sa neagră strălucitoare și aspectul musculos îl fac ușor de recunoscut. Înălțimea lor la greabăn variază între 66 și 72 de centimetri la masculi și între 64 și 70 de centimetri la femele. Greutatea se situează între 40 și 50 de kilograme. Blana lor este formată din două straturi – un strat outer greu și un strat interior moale. Acest lucru îi protejează de condițiile meteorologice reci și umede.

Personalitate și comportament

Terrierul rus negru este un câine de pază inteligent, loial și foarte protector față de familia sa. Sunt cunoscuți pentru devotamentul lor și sunt gata să-și protejeze stăpânii cu orice preț. Această rasă este, de asemenea, plină de energie și are nevoie de multă activitate fizică și stimulare mentală pentru a fi fericiți.

Cum se comportă Terrierul rus negru?

Terrierul rus negru este un câine activ, curajos și inteligent. Au un simț puternic al teritorialității și sunt foarte atenți la orice mișcare suspectă în jurul casei. Cu toate acestea, sunt și afectuoși și blânzi cu membrii familiei lor. Datorită naturii lor protectoare, este important să fie socializați și să primească un antrenament adecvat de dresaj din fragedă pruncie.

Îngrijire și sănătate

Îngrijirea Terrierului rus negru necesită atenție la necesitățile specifice ale acestei rase. Deși sunt câini foarte rezistenți și sănătoși, este important să li se acorde atenție îngrijirii blănii și necesităților lor de activitate.

Ce necesități de îngrijire are Terrierul rus negru?

Blana lor necesită periere regulată pentru a menține strălucirea și să fie feriți de încurcături. De asemenea, au nevoie de mult exercițiu și stimulare mentală pentru a preveni comportamentele distructive. Alimentația lor trebuie să fie echilibrată și adaptată nivelului lor de activitate pentru a-i menține în formă și sănătoși.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă caracteristicile Terrierului rus negru și află tot ce trebuie să știi despre această rasă de câini. Află mai multe acum!
Scroll to Top