Țestoasele de uscat beau apă: Ghid rapid de îngrjire

Ghid pentru îngrijirea țestoaselor de uscat aspect realistic

Cât timp pot ține o broască țestoasă pe uscat?

Testoasele de uscat pot fi ținute pe uscat pentru tot timpul, cu acces la o farfurie cu apă. Este important să le oferiți acces la apă proaspătă și să îndepărtați orice urme de fecale sau murdărie din aceasta. Acest lucru va ajuta la menținerea stării de sănătate a broaștei țestoasă.

Nevoile spațiale ale unei broaște țestoase mature

O broască țestoasă matură necesită un spațiu de minim 120cm X 60cm și 40cm înălțime într-un vivariu. Asigurați-vă că vivariul are o suprafață suficient de mare pentru ca testoasa să se poată mișca în voie și să aibă o zonă de încălzire și o zonă mai rece.

Importanța temperaturii în vivariu

Vivariul trebuie să aibă un amestec de pământ cu nisip sau pelete de lucernă, o sursă de lumină și o lampă UVB pentru a asigura o temperatură și o iluminare corespunzătoare. Temperatura vivariului trebuie menținută la 26°C pe timpul zilei și între 18-22°C pe timpul nopții. Aceste variații de temperatură reprezintă un mediu natural pentru testoasele de uscat.

Pregătirea pentru hibernare a broscuței

Hibernarea este ideală pentru testoasele de uscat și trebuie să fie oferită și în captivitate. În septembrie, testoasele încep pregătirea pentru hibernare prin micșorarea cantității de alimente ingerate. Acest lucru le va permite să-și golească intestinele înainte de perioada de hibernare.

Curățarea carapacei înainte de hibernare

Înainte de a o introduce în hibernare, este necesar să verificați starea de sănătate a broscuței și să curățați carapacea de urme de fecale sau mizerie. Acest lucru va împiedica apariția problemelor de piele sau de sănătate pe timpul hibernării și va asigura o perioadă de odihnă sănătoasă pentru testoasă.

Sfat
ExpertAnimal
Află cum să îngrijești corect țestoasele de uscat. Nevoile spațiale, temperatură, pregătirea pentru hibernare și curățarea carapacei. Găsește răspunsurile acum!
Scroll to Top