Tipuri domestice de țestoase de apă – Ghid complet

Specii de broaște țestoase domestice  Ghid complet realistic

Tipuri domestice de țestoase de apă sunt animale de companie populare pentru familiile care iubesc reptilele. Ele sunt animale ușor de întreținut și fascinante de observat. În acest ghid complet, vom explora trei specii populare de țestoase de apă: glisor cu urechi roșii, glisor cu urechi galbene și broasca țestoasă Cumberland.

Glisor cu urechi roșii

Caracteristici

Glisorul cu urechi roșii (Trachemys scripta elegans) este o specie de țestoasă de apă originară din America de Nord. Carapacea lor are o nuanță verde-oliv și pete roșii distincte în apropierea urechilor, de unde le vine și numele. Aceste țestoase pot atinge dimensiuni de 12-30 cm și au o longevitate impresionantă, trăind până la 30 de ani sau chiar mai mult.

În ceea ce privește temperamenul, glisorul cu urechi roșii este o specie foarte sociabilă. Ele sunt curioase și le place să interacționeze cu stăpânii lor. De asemenea, sunt excelente înotătoare și vor avea nevoie de un mediu de trai adecvat pentru a-și satisface această nevoie naturală.

Regimul alimentar

În sălbăticie, glisorul cu urechi roșii se hrănește cu o varietate de plante acvatice, pești mici și insecte. În captivitate, dieta lor constă în principal din legume, fructe, precum și hrana specializată pentru țestoase de apă. Este important să le oferiți o hrană echilibrată pentru a le menține sănătoase și active.

Mediu de trai

Pentru a recrea mediul lor natural, veți avea nevoie de un aquariu spațios, echipat cu filtre de apă și un teren de uscat pentru relaxare. De asemenea, este important să controlați temperatura apei și să le oferiți o sursă de lumină UVB pentru a le ajuta să asimileze calciul și să-și mențină sănătatea oaselor.

Glisor cu urechi galbene

Similar cu glisorul cu urechi roșii, glisorul cu urechi galbene (Trachemys scripta scripta) este o altă specie populară de țestoasă de apă. Acestea sunt cunoscute pentru carapacea lor verde-oliv și pete galbene în apropierea urechilor. Ele sunt, de asemenea, excelente înotătoare și au un apetit sănătos.

Broasca țestoasă Cumberland

Caracteristici

Broasca țestoasă Cumberland (Trachemys scripta troostii) este o altă varietate a genului Trachemys. Această specie se distinge printr-o carapace întunecată, cu pete galbene sau portocalii pe piept și gât. Aceste țestoase de apă sunt adesea apreciate pentru personalitatea lor plină de viață și comportamentul curios.

Când vine vorba de îngrijire, broasca țestoasă Cumberland are nevoi similare cu cele ale celorlalte specii de glisori, având necesități specifice legate de alimentație, mediul de trai și atmosfera. Asigurați-vă că sunteți bine informat și pregătit înainte de a aduce o astfel de țestoasă în viața dumneavoastră.

În concluzie, țestoasele de apă sunt animale minunate care pot aduce bucurie și fascinație în viața oricui le îngrijește cu atenție și iubire. Indiferent de specia pe care o alegeți, asigurați-vă că le oferiți condiții optime de trai și o dietă sănătoasă pentru a le menține fericite și sănătoase pe termen lung.

Sfat
ExpertAnimal
Descoperă cele mai populare tipuri domestice de țestoase de apă. Citește ghidul complet pentru a afla mai multe!
Scroll to Top