animale care trăiesc în subteran

Avem o mare varietate de ființe care locuiesc pe pământ și îl fertilizează.

Cunoscuți în mod obișnuit sub numele de păduchi, purcei, purcei și insecte bola.

Animale care trăiesc în subteran

  1. Aluniță: Alunițele sunt considerate cele mai bune pentru săpat. Nu există nimic mai eficient decât folosirea alunițelor pentru a crea tuneluri subterane lungi. În structura lor fizică, alunițele au ochi foarte mici care nu corespund corpului lor, pentru că nu au nevoie să aibă o vizibilitate mai mare deoarece trăiesc într-un mediu întunecat, sunt animale îndesate, cu unghii lungi, care locuiesc de obicei pe continent. . eurasiatică și nord-americană.
  2. Melci: numele acestor animale le identifică perfect. Dintre caracteristicile sale se remarca constitutia corpului, in special textura si culoarea acestuia. Sunt specii alunecoase și salivatoare. Melcii de uscat sunt o specie de moluște fără coajă, ceea ce înseamnă că seamănă mult cu melcii. Sunt animale nocturne cărora le place să se refugieze sub pământ în așteptarea sezonului ploios.
  3. Lilieci: Liliacul este un animal atipic din grupul mamiferelor, deoarece sunt singurii capabili să zboare. Cu toate acestea, le place să fie în subteran. Ei simt că este zona lor de confort. Aceste mamifere petrec noaptea pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Liliecii iau ca habitat mediile subterane, precum și orice locuri stâncoase cu deschideri. În plus, sunt animale cărora le plac spațiile întunecate, liniștite și înfricoșătoare.
  4. Armadillo roz: Armadillo roz este un animal foarte ciudat, dar în același timp exprimă o mare tandrețe. Este un fel de dimensiune mică, care măsoară aproximativ 10 cm. Are tonuri roze și este foarte fragilă, dar paradoxal au o mare putere. Sunt bufnițe de noapte active, dar au capacitatea de a călători prin lume, deoarece se mișcă cu mare agilitate. Este o specie care are ca habitat regiunea centrală a Argentinei.
  5. Păianjenul cămilă: Păianjenul cămilă este o insectă alungită și își datorează numele faptului că picioarele seamănă cu cele ale unei cămile. Are 8 capete, fiecare putând măsura până la 15 cm lungime. Păianjenul cămilă are reputația de a fi agresiv, tinde să muște, veninul său nu este fatal dar zona afectată produce o mâncărime enervantă. Sunt animale care au viteză mare, devenind mari alergători, ajungând până la 15 km pe oră. Le place să stea sub stânci și să profite de fiecare gaură pe care o găsesc. În ceea ce privește habitatul lor, își petrec noaptea în zone aride precum deșerturi, savane și stepe.
  6. Scorpioni: Scorpionii sunt cunoscuți a fi animale foarte precaute, deoarece mușcăturile lor pot fi mortale. Frumusețea ei excentrică șochează oamenii. Cu toate acestea, nu sunt noi în lume, deoarece există de milioane de ani. Scorpionul este o specie războinică, adaptându-se la orice habitat. Ele sunt împrăștiate aproape în toată lumea, de la jungla braziliană până la Himalaya și printre caracteristicile sale cele mai importante este faptul că se poate vizuina în pământ înghețat sau iarbă groasă. Este important de reținut că unor oameni le place să păstreze scorpionii ca animale de companie. Oricine are acest gust exotic ar trebui să fie foarte atent când îl manipulează. Sunt specii agresive, care pot provoca pagube mari dacă li se oferă ocazia.
  7. Furnici: furnicile sunt animale cărora le place să trăiască în subteran prin excelență. S-ar putea spune că este cel mai expert animal în ceea ce privește arhitectura subterană. Sunt foarte talentați în conformația lor și, deși sunt insecte minuscule printre nevertebrate, au capacitatea de a construi orașe întregi în subteran. Furnicile sunt animale care petrec peste tot noaptea, sunt mari lucrători și protectori ai speciei lor și își îngrijesc habitatul cu o sârguință impresionantă, atât de mult încât arată ca o adevărată armată. Când vorbim despre aceste animale, spunem că formează colonii cu multă disciplină și cu un mare simț al ordinii în activitățile pe care le desfășoară.

În sistemul organic, materia trebuie să se descompună pentru a genera humus, ceea ce are ca rezultat un sol fertil. Acest lucru necesită existența unor micro și macro organisme responsabile de efectuarea acestei descompunere.

Anelide

Cele mai răspândite anelide sunt cu siguranță râmele, care îndeplinesc o dublă funcție: se hrănesc cu frunze și eliberează solul sub formă de excrement care apoi se depune la suprafață. Munca lor de „săpat” crește riscul ca apa să se infiltreze în pământ, crescând porozitatea acestuia.

Să nu uităm de viermii plati, a căror specie are în jur de 25.000 de tipuri de exemplare: acțiunea lor infestatoare nu este îndreptată doar spre pământ, ci și spre om.

Vulpea fennec.

Este considerată cea mai mică vulpe din lume. Pot fi găsiți în deșertul Sahara și au crescut în popularitate ca animal de companie exotic în ultimii ani. Acesta este motivul pentru care mulți au fost îndepărtați din habitatul lor natural.

Ei beau foarte puțină apă, dimpotrivă o obțin din puținele plante pe care le mănâncă. Și își petrec cea mai mare parte a timpului sub pământ, pentru că astfel se pot proteja de temperaturile extreme care există în deșerturi.

Microfauna

Au mai puțin de 0,2 mm lungime. Reprezentanții prin excelență ai acestui grup sunt nematozii.

Fauna edafică se împarte în:

Scroll to Top