Ce mănâncă puii de porumbei?

Dovleac fiert pui de porumbel și semințe de floarea soarelui

Porumbeii sunt una dintre cele mai cunoscute păsări din lume datorită faptului că au capacitatea de a se adapta și de a coexista cu oamenii în orașele mari și ar putea fi considerați și dăunători care deteriorează clădirile și chiar monumentele orașului. . Porumbeii, care sunt păsări de dragoste, au o dietă diferită de porumbeii adulți, deoarece hrana lor principală este laptele de recoltare.

Cultura este hrana obișnuită consumată de porumbeii adulți, dar a fost dizolvată datorită unei secreții de prolactină care provine din celulele epiteliale ale culturii. Această substanță din cultură este o sursă foarte bogată de lipide și proteine ​​de care puii au nevoie pentru a se dezvolta corespunzător.

Ce mănâncă porumbeii

La origine, porumbeii aveau o dietă omnivoră, compusă în principal din cereale, semințe și unele fructe.

Cu toate acestea, adaptarea la marile orașe și schimbările alimentare au transformat radical corpul porumbeilor. Dacă vorbim de porumbei de reproducție, alimentația lor se bazează pe semințe, unele legume, cereale și chiar pâine tare. În timp ce furajele combinate sunt folosite în principal pentru puii de porumbei în prima lună.

Porumbelul

Cu o răspândire aproape la nivel mondial, porumbeii sunt păsări foarte inteligente, cu o mare tenacitate, un simț al direcției și un simț ascuțit al vederii. Aceste păsări au particularitatea de a avea un trunchi foarte robust însoțit de un cap relativ mic și un cioc deosebit de lat; picioarele sale sunt scurte și se termină în patru degete puternice.

Dimensiunea pe care o poate ajunge un porumbel depinde de rasa de care apartine, in acest fel se pot gasi porumbei Goura care pot ajunge la marimea unui curcan; și de tipul Columbia a cărui dimensiune este în general puțin mai mare decât cea a unei păsări obișnuite.

 

Sfat
ExpertAnimal
Pe lângă acestea, puteți oferi și grâu, sorg, semințe de floarea soarelui decojite, porumb crăpat, salată verde și spanac tocat, bucăți de fructe precum măr și pere, semințe, pâine tare și furaje combinate (pentru puii de porumbel în prima lună).

 

Pui de porumbel

Opțiuni de hrană pentru puii de porumbei

Pentru a asigura o creștere și dezvoltare sănătoasă a puiilor de porumbei, este crucial să le oferiți o dietă echilibrată și nutritivă. Iată câteva opțiuni populare de hrana pe care le puteți oferi puiilor de porumbei pentru a le asigura o dezvoltare sănătoasă.

Importanța laptele de recoltare cu secreție de prolactină

Unul dintre cele mai importante alimente pentru puii de porumbei este laptele de recoltare cu secreție de prolactină. Acesta conține substanțe nutritive esențiale și anticorpi care ajută la întărirea sistemului imunitar al puiilor și îi protejează împotriva bolilor.

Semnificația amestecului de rație de pui

Un alt aliment de bază pentru puii de porumbei este amestecul de rație de pui, care poate fi înlocuit cu pesmet, model sau biscuiți măcinați. Acest amestec asigură aportul necesar de carbohidrați, proteine și grăsimi pentru o creștere sănătoasă a puilor.

Beneficiile gălbenușului de ou fiert

Gălbenușul de ou fiert reprezintă o sursă excelentă de proteine și grăsimi sănătoase pentru puii de porumbei. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a puilor.

 

Scroll to Top