Animale cu cei mai mari ochi

Simțul văzului este esențial pentru toate ființele vii. Ochiul este format din diferite părți care ne ajută să distingem culorile, să ne concentrăm în depărtare, să conectăm obiecte și concepte doar văzându-le, citind, etc., sunt mii și mii de lucruri pe care le putem percepe doar privindu-le, pentru Așa că de data aceasta vă aducem lista celor 10 animale cu cei mai mari ochi din lume.

Lemur negru

Provin din Madagascar și au ochi gri-albastrui sau verzui. În prezent sunt în pericol critic și, în ciuda ochilor lor mari, se bazează mai mult pe simțul mirosului și auzului pentru a comunica.

Trăiește mulți ani

Ciclul său de viață începe cu eclozarea ouălor, care durează aproximativ 40 de zile. Când se nasc puii, ei trebuie să rămână în compania adulților până la vârsta de nouă luni pentru a evita prădătorii.

Deja la vârsta adultă, pot trăi de la 45 la 75 de ani.

Iepuri

Nu toate animalele mari din bazin trebuie să fie foarte exotice. Iepurii sunt cunoscuți de toată lumea, este un animal pe care mulți îl au și ca animal de companie. Și au ochi foarte mari care atrag atenția.

Cei mai mari ochi aparțin calmarului uriaș (Architeuthis dux). Pentru că ochii acestor animale marine impresionante pot măsura până la 30 de centimetri în diametru. Este mai mare decât o minge de baschet care are aproximativ 24 cm în diametru.

Este extrem de mare pentru că, prin comparație, ochii de balenă nu au mai mult de trei inci în diametru.

Pe de altă parte, conform cercetărilor genetice efectuate în 2013, Architeuthis dux este singura specie de calmar gigant. Pentru a afla cu siguranță, geneticienii au comparat ADN-ul a 43 de exemplare din diferite părți ale lumii.

Și da, sunt și animale cu ochi mari la categoria drăguț și blănos.

Tarsierii sunt primate nocturne din Asia de Sud-Est, adesea citate pentru ochii lor mari și corpul mic, deoarece dimensiunea lor este de aproximativ 10 centimetri, în timp ce diametrul ochilor lor este de 1,6 centimetri.

„Unul dintre ochii lui este mai mare decât creierul lui”, spune într-un e-mail Rafe Brown, herpetolog la Institutul de Biodiversitate al Universității din Kansas.

Scroll to Top